News Flash:

Sindicalistii din Sanatate cer discutii urgente pe tema asigurarii garzilor

25 Iulie 2016
960 Vizualizari | 0 Comentarii
medic
Federatia Sindicala Hipocrat cere stabilirea unei intruniri in intervalul 25-27 iulie 2016, pentru solutionarea situatiei legate de programul de lucru si efectuarea garzilor, sustinand ca sefii de sectie si angajatorii nu stiu, in prezent, sa intocmeasca graficul de lucru pentru garzi.
"Asigurarea garzilor este in pericol la de 1 august. Implementarea dispozitiilor OUG 20/2016, articolul 32, aliniatul 6, nu poate fi efectuata fara modificarea si completarea 870/2004. (...) Acest fapt va duce inevitabil la perturbarea activitatii medicale in unitati sanitare publice si chiar la o implementare neunitara. In acest moment, atat sefii de sectie, cat si angajatorii, nu stiu cum sa intocmeasca graficul de lucru pentru garzi", se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Hipocrat.
Federatia sustine ca a depus de saptamana trecuta, la Ministerul Sanatatii, un document prin care aduce la cunostinta ca termenii stabiliti pentru imbunatatirea dialogului social si a consultarii cu sindicatele, prin constituirea de grupuri de lucru, pe diverse teme, nu au beneficiat de implicarea Ministerului Sanatatii si nu au avansat si acuza ministerul de lipsa pe reactie. Astfel, sindicalistii cer stabilirea unei intruniri in intervalul 25-27 iulie 2016 pentru solutionarea acestei situatii.
Sindicalistii sustin ca lipsa unor masuri imediate poate duce atat la perturbarea activitatii medicale, cat si la proteste in intreaga tara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004995 (s)