News Flash:

SIMULARE BACALAUREAT. La ce discipline au fost inregistrate cele mai bune note

21 Martie 2016
1235 Vizualizari | 0 Comentarii
simulare bac
Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJIasi, la simularea examenului de Bacalauret din acest an prezenta elevilor din clasa a XI-a a fost buna, de 94.46% la limba romana, de 91.67% la matematica si de 91,13% la istorie, in crestere fata de anul precedent. Procentul de promovare a crescut in 2016 fata de 2015 la limba romana si a scazut la matematica si istorie, explicabil prin dificultatea subiectelor. Procentele de promovare la clasa a XI-a se mentin mai mici decat cele de la clasa a XII-a pentru fiecare disciplina de la probele Ea) si Ec), pentru ca elevii se afla la o distanta temporala mai mare fata de examen si ritmul de antrenament specific anilor cu examene nationale.
Prezenta elevilor din clasa a XII-a la simularea examenului de bacalaureat a fost de 93.73% la proba Ea), de 92.75% la proba Ec) si de 89.88% la proba Ed), ceea ce denota interes crescut din partea acestora pentru simulare. Procentul de promovare in 2016 se mentine aproximativ acelasi comparativ cu 2015, dar mai mare fata de 2014. Peste jumatate din numarul elevilor din clasa a XII-a nu au obtinut media de promovare a examenului de bacalaureat, in schimb a crescut procentajul cu 10 puncte fata de simularea din decembrie. Promovarea in mediul rural, de 24.74%, ramane mult sub cea din mediul urban, de 47.89%. Exista diferente mari intre procentele de promovare in functie de filiera urmata de elevi, respectiv 69.28% filiera teoretica, 19.35% filiera tehnologica si 51.98% filiera vocationala. Analizand procentele de promovare pe filiera, se constata procente ridicate la limba romana si istorie la filierele teoretica si vocationala, iar la matematica un procent sensibil mai mare la filiera vocationala comparativ cu filiera teoretica. La filiera tehnologica procentul la matematica este foarte scazut, doar 14.03% (filiera la care constant se inregistreaza dificultati la aceasta disciplina). 
Exista un numar mare de unitati cu procentul de promovare de sub 20% (28 unitati) din totalul de 58 unitati in care s-a sustinut simularea examenului de bacalaureat. Procentele de promovare relativ bune reflecta o crestere a interesului elevilor din clasa a XI-a pentru promovarea examenului de bacalaureat. Analiza rezultatelor pe fiecare disciplina arata procente ridicate la informatica – 89.11%, istorie – 88.31%, geografie - 84.12%, la polul opus inregistrandu-se procente relativ scazute la matematica - 47.74% si fizica – 48.17%. Procentul de promovare in functie de mediul de provenienta a fost dublu in mediul urban fata de mediul rural, o posibila explicatie fiind interesul mai mare pentru examen al elevilor din mediul urban comparativ cu cel din rural.

Simularea examenului de bacalaureat a avut loc in intervalul 7 - 10 martie 2016, evaluarea fiind organizata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice in toate unitatile scolare cu clase anteterminale si terminale de liceu. Subiectele au fost realizate la nivel national de catre Centrul National de Evaluare si Examinare. Simularea examenului de bacalaureat s-a desfasurat in conformitate cu prevederile Ordinul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice nr. 5080/31.08.2015 privind organizarea si desfasurarea examenului national de bacalaureat 2016, in 58 de unitati de invatamant (simularea examenului de bacalaureat a fost monitorizata de catre ISJ Iasi printr-o inspectie tematica desfasurata anterior examenului in 30 de unitati de invatamant). 

isj iasi simularea bacalauret prezenta elevilor promovare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006298 (s)