News Flash:

Simptomul de la menstruatie care anunta cancerul

24 Ianuarie 2018
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
femeie

Pana acum 40 de ani, cancerul de col uterin reprezinta una dintre cele mai mari amenintari la adresa femeilor. Astazi, datorita progreselor in medicina si tehnologie, decesele cauzate de aceasta boala au scazut in mod semnificativ.

Cercetarile in domeniu, medicina si tehnologia avansata au fost in masura sa determine simptomele cheie care pot detecta boala in stadiile incipiente. Este foarte important ca toate femeile sa recunoasca simptomele acestei boli si sa mearga la medic cat mai repede daca le observa.

Semnele precoce ale cancerului de col uterin

Durere de picioare
Printre simptomele cancerului de col uterin se afla durerea gambelor si umflarea picioarelor. Acest lucru se intampla intrucat, din cauza bolii, fluxul de sange nu mai functioneaza normal, cauzand aceasta senzatie dureroasa.

Secretii vaginale
Daca aceste nu au miros si culoarem nu trebuie sa te ingrijorezi. In schimb, daca secretiile vaginale sunt secretate mai frecvent, miros urat si au un aspect neregulat, cel mai bine ar fi sa consulti un medic, pentru ca poate fi un simptom clar al cancerului de col uterin.

Sangerare neobisnuita
Unele femei au cicluri neregulate si, daca faci parte din aceasta categorie, ar fi bine sa consulti medicul despre o posibila cauza a acestor nereguli. Daca pana acum ciclul tau a fost normal si ai observant ca sangerezi intre perioadele menstruale sau dupa ce intretii relatii intime, este important sa mergi la medic.

Disconfort in timpul urinarii
Cel mai evident simptom al cancerului de col uterin este sentimentul de disconfort la urinare si mancarime. Acest semn, in cele mai multe cazuri, indica o infectie a tractului urinar, dar atunci cand acest simptom este frecvent, este foarte important sa nu mai amani vizita la medic.

Durere in timpul actului sexual
Senzatiile de disconfort sau durere in timpul raportului sexual este un alt simptom care poate indica prezenta cancerului de col uterin.

Durere pelvina
Acesta tinde sa fie foarte frecventa in timpul ciclului menstrual. Cu toate acestea, in cazul in care crampele si durerile pelviene nu-ti dau pace zi de zi, consulta medicul specialist.


durere pelvina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004815 (s)