News Flash:

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Dubai

19 Februarie 2015
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 1, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva bulgara Tvetana Pironkova (57 WTA) si s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.
Halep a avut nevoie de o ora si 20 de minute pentru a trece de Pironkova.
Prima la serviciu, Halep a inceput partida cu mare dificultate, reusind sa treaca primul punct in dreptul numelui ei pe tabela de marcaj abia in ghemul al treilea. Ea si-a fructificat serviciul la scorul de 0-2, apoi a condus cu 40-0, insuficent insa pentru a egala situatia, deoarece Pironkova a anulat mingile de break ale romancei.
Jucatoarea bulgara a surprins-o pe Halep cu un joc defensiv exact, cu o buna miscare in teren si cu mingi trimise la risc catre liniile terenului, multe dintre ele nimerindu-si tinta. Romanca nu a avut rabdare si a vrut mereu sa incheie repede punctele, ceea ce i-a reusit rareori in debutul meicului.
Simtind ca este in dificultate, Halep i-a cerut, la scorul de 2-3, sfaturile antrenorului Victor Ionita, caruia i s-a plans de lovitura "joasa" de rever a bulgaroaicei. Ionita i-a "corectat" Simonei tactica, pozitia in teren si la serviciu, iar eleva lui a mai pierdut doar un ghem in primul set, cel care a ridicat scorul la 4-2. La 3-4, Halep a "muncit" pentru un break pe care l-a reusit dupa mai multe egalitati. Condusa cu 30-0 pe serviciul adversarei, la scorul de 5-4, Simona Halep a accelerat cu cateva executii de mare jucatoare si a finalizat setul, scor 6-4, dupa 45 de minute.
Romanca si-a pierdut serviciul si in debutul setului al doilea, dar a recuperat imediat ghemul. Cu coapsa stanga bandajata, Pironkva a inceput sa-si piarda din usurinta miscarii si din acuratetea loviturilor, cedand teren usor-usor. Halep a reusit break-ul la 3-2, apoi si-a facut serviciul - mai bun ca in partida cu Daniela Hantuchova, dar inca inconstant (cinci duble greseli), finalizand setul al doilea cu 6-3, in 35 de minute.
In partida din optimi, Halep a comis 28 de greseli nefortate, fata de 25 Pironkova. Insa scorul punctelor castigatoare a fost clar in favoarea romancei, 19-11.
In faza urmatoare, Simona Halep va juca impotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, locul 9 WTA si cap de serie numarul 6, scorul intalnirilor directe dintre cele doua jucatoare fiind egal, 1-1. Halep a castigat prima intalnire disputata cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), in sferturile de finala ale turneului de la New Haven, editia 2013. Rusoiaca si-a luat revansa anul acesta, in sferturile de finala de la Australian Open, cand s-a impus cu 6-4, 6-0.
La aceasta editie a turneului de la Dubai, Makaraova a "urcat" in sferturi dupa meciuri incheiate in doua seturi, la fel ca Halep: scoruri 6-3, 6-3, cu Katerina Kozlova din Ucraina, locul 132 WTA, jucatoare venita din calificari si 6-3, 6-4, cu Zarina Dias (Kazahstan), locul 33 WTA.
In turul secund, Halep a invins-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Daniela Hantuchova din Slovacia, locul 47 WTA.
Calificarea in sferturile de finala este recompensata cu 52.430 de dolari si cu 190 de puncte WTA. Cu acest premiu, jucatoarea din Constanta a depasit suma de sapte milioane de dolari castigata din tenis.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009913 (s)