News Flash:

Simona Halep s-a calificat in optimi la Miami

30 Martie 2015
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, duminica, pe sportiva italiana Camila Giorgi, locul 37 WTA si cap de serie numarul 30, cu scorul de 6-4, 7-5, si s-a calificat in optimile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open.
Halep s-a impus dupa un meci care a durat o ora si 30 de minute, reusind astfel cea mai buna performanta din cariera la turneul din Florida.
Giorgi, 23 de ani, nu este o jucatoare tehnica. Ea are un singur nivel la forta loviturilor: foarte puternic. Indiferent ca serveste, ca loveste cu dreapta sau cu reverul, italianca ia mingea repede si da tare, nu prea conteaza daca nimereste terenul sau nu. Daca-l nimereste, de cele mai multe ori punctul este al ei. Din nefericire, Halep a simtit taria loviturilor adversarei pe propriul serviciu, la returul italiencei. Din fericire pentru sportiva din Constanta, Giorgi a comis 11 duble greseli, 41 de erori nefortate si a avut un procentaj de reusita a primului serviciu de 42 la suta. Cifre modeste pentru un meci cu numarul 3 mondial.
Cu toate acestea, scorul fost destul de strans pentru ca si Halep a comis 23 de erori nefortate, cinci duble greseli si a reusit doar 13 lovituri castigatoare, la acest ultim capitol fiind egala lui Giorgi. Probabil ca jucatoarea din Italia este prima adversara a Simonei Halep care o "surclaseaza" pe romanca la duble greseli, in acest sezon. Fara sa straluceasca, jucatoarea romana a trecut in turul urmator cu minim de efort, "acceptand" cadourile primite. Pe parcursul meciului, Halep a dus de cateva ori mana la muschii abdominali, la care a mai suferit accidentari.
Camila Giorgi a inceput meciul in stil caracteristic, servind tare si luand primul ghem la 0. Halep a echilibrat imediat si apoi cele doua jucatoare eu mers "cap la cap" pana la 2-2. La 2-1, Halep a comis doua duble greseli, dar si-a fructificat serviciul. Giorgi nu a vrut sa se lase mai prejos si a comis trei duble greseli in ghemul urmator, iar romanca a obtinut primul break. Apoi Halep a condus cu 40-15, insa scorul a fost intors de Giorgi, care si-a trecut si ea un break in dreptul ei. La 4-3 pentru Camila Giorgi, Halep i-a solicitat sfatul antrenorului Victor Ionita, care si-a indrumat eleva sa aiba mai mai multa mobilitate si sa serveasca spre corpul adversarei. Rezultatul a constat in trei ghemuri castigate la rand de sportiva romana, printre care si un break la 4-4, si, totodata, setul, cu 6-4, dupa 37 de minute.
Setul al doilea a fost unul al break-urilor: doua pana la 1-1, primul fiind al romancei. La 2-2, dupa alte trei duble greseli comise de Giorgi, Halep a mai reusit un break, apoi s-a distantat la 4-2. Italianca si-a facut apoi serviciul si, mai mult, a egalat la 4, tot dupa un break. Pana la 6-5 pentru Halep, niciuna dintre jucatoare nu si-a mai valorificat serviciul. A facut-o Halep la acest scor si a inchis setul, cu 7-5, si meciul, dupa 90 de minute.
In faza urmatoare, jucatoarea romana va evolua impotriva invingatoarei dintre Victoria Azarenka din Belarus, locul 36 WTA, si Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA si cap de serie numarul 15, meci care se disputa tot duminica.
Simona Halep nu castigat niciuna dintre cele trei partide jucate cu Pennetta in cariera si a pierdut de doua ori cu Azarenka, din tot atatea intalniri.
Calificarea in optimile de finala este recompensata cu un premiu de 59.185 de dolari si 120 de puncte WTA.
Pana in prezent, cea mai buna performanta inregistrata de Halep la Miami Open a fost calificarea in turul 3, la editiile din 2012 si 2013.

halep giorgi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005783 (s)