News Flash:

Simona Halep s-a calificat in optimi la Cincinnati

20 August 2015
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep australia
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 5-7, 6-4, pe frantuzoaica Kristina Mladenovic, locul 40 WTA, calificandu-se in optimile de finala ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.
Partida a durat doua ore si 51 de minute si la capatul ei Halep a obtinut prima victorie in cele trei meciuri disputate cu Mladenovic.
Anterior, Mladenovic castigase ambele partide jucate cu Halep. Romanca a fost invinsa in 2014, in prima mansa a turneului de la Paris, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, iar anul acesta, in iunie, cu scorul de 2-6, 6-0, 7-6 (4), in sferturile de finala ale turneului de la Birmingham.
Simona Halep s-a prezentat bine din punct de vedere fizic la numai trei zile de la finala abandonata in decisiv, la Toronto, din cauza unor probleme medicale, reusind sa duca la capat cu victorie un meci de aproape trei ore. Este adevarat ca succesul romancei a fost inlesnit si de o accidentare a adversarei de miercuri, suferita in primul set. De asemenea, Halep ar fi putut sa incheie partida in doua seturi, daca ar fi fructificat cele doua mingi de meci avute, la scorurile de 5-3, respectiv 5-4.
Mladenovic, 22 de ani, 1,84 metri inaltime, nu a adus nimic nou in partida de pe terenul secund, Grandstand, de la Lindner Family Tennis Center, fata de intalnirea de la Birmingham, din luna iunie. Ea a etalat acelasi joc bazat pe lovituri puternice, care au alternat cu mingi scurte. Frantuzoiaca a abuzat de "scurte", dar sprinturile Simonei la fileu, urmate de passing-uri au anulat aceasta arma. "Calcaiul lui Ahile" in evolutia Kristinei Mladenovic l-a reprezentat serviciul, cu o proportie de reusita al primului de 53 la suta, dar si imprecizia (59 de greseli nefortate fata de 33 romanca). Halep a speculat de multe ori al doilea serviciu, mai slab, al adversarei, trimitand retururi decisive care au avut efect pe tabela de marcaj. Insa si romanca s-a bazat destul de putin pe serviciul ei lipsit de forta (67 la suta), intr-un meci cu 15 break-uri (8-7 pentru Halep).
Halep a inceput cu un break, a condus cu 2-0 si 3-1, dar s-a vazut egalata la 3. Au urmat alte cinci break-uri, pana la 6-5. In ghemul al 11-lea, Mladenovic a incercat sa se dea cativa pasi inapoi pentru a lovi o minge returanta de Halep, dar s-a impiedicat si a cazut pe spate. Ea a acuzat o accidentare la laba piciorului stang, solicitand asistenta medicala. Apoi Simona Halep a facut break-ul si imediat a inchis setul cu 7-5.
Sub privirile antrenorului Darren Cahill, aflat in tribuna, Halep a fost condusa cu 1-3, in setul al doilea, dupa un break reusit de Mladenovic in ghemul al patrulea. Au urmat patru ghemuri castigate la rand de jucatoarea romana, care a avut cate o minge de meci, la 5-3 si la 5-4, ambele ratate. A fost randul frantuzoiaicei sa castige patru ghemuri la rand si sa inchida setul al doilea tot cu 7-5, pe fondul scaderii nivelului de concentrare al lui Halep.
Romanca si-a revenit in decisiv, a facut break la inceput, apoi a condus din nou cu 2-0 si 3-1, fiind egalata la 3, ca in primul set. Insa Mladenovic a acuzat dureri din ce in ce mai mari la picior si pana la final nu a mai obtinut decat un ghem, cel de 5-4. Dupa o noua interventie medicala pentru jucatoarea franceza, Halep a pus capat meciului, cu 6-4, in decisiv.
In faza urmatoare, Halep va evolua impotriva invingatoarei dintre Andrea Petkovic (Germania), locul 17 WTA si cap de serie numarul 15, si Camila Giorgi (Italia), locul 31 WTA.
Calificarea in optimi este recompensata la Cincinnati cu un premiu de 27.640 de dolari si cu 105 puncte WTA.
La editia trecuta a Western&Southern Open, Simona Halep a ajuns pana in sferturile de finala, faza in care a fost invinsa de rusoaica Maria Sarapova, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4.
In cazul in care va ajunge in finala la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA.
Mediafax.ro 

mladenovic simona halep
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007560 (s)