News Flash:

Simona Halep, criticata dur dupa retragerea de la Sydney

14 Ianuarie 2015
1359 Vizualizari | 0 Comentarii
Site-ul britanic de specialitate live-tennis.com a scris, marti, ca Simona Halep are o istorie a meciurilor pierdute "devreme" sau a retragerilor de la turneele care preced un Grand Slam, dupa ce ocupanta locului 3 mondial a declarat forfait la Sydney din cauza unei infectii gastrointestinale.
"In ciuda problemelor de sanatate, Halep - care are mai degraba o istorie a meciurilor pierdute devreme sau a retragerilor la evenimentele care preced un Grand Slam - este increzatoare ca va fi bine la Australian Open, competitie ce incepe luni, la Melbourne. Ea are cateva meciuri castigate in 2015, la Shenzen, desi nu in fata celei mai inalte opozitii. Halep a intalnit o singura jucatoare din Top 50 in drumul spre titlu, pe Timea Bacsinszky, locul 47 WTA", a notat sursa citata.
Nu este pentru prima data cand Halep este in atentia presei internationale pentru faptul ca se retrage inaintea unor competitii importante. La inceputul lunii octombrie 2014, L'Equipe a criticat decizia romancei de parasi China Open dupa ce a acces in sferturile de finala, precizand ca ea este la al treilea abandon de acest fel inaintea unui turneu important si ar trebui stabilit daca este doar o coincidenta.
"Este a treia oara cand Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma dupa victoria din primul meci cu Madison Keys si si-a facut de asemenea bagajele la 's-Hertogenbosch, abandonand in turul 2. De fiecare data inaintea unui turneu important, pentru ca apoi sa joace finala la Roland Garros si in semifinalele la Wimbledon. Ramane ca adversarele ei, dar si organizatorii de turnee si WTA sa decida daca acestea nu sunt altceva decat coincidente", a notat L'Equipe, la 2 octombrie, facand referire la faptul ca pentru Halep urma din nou o competitie foarte importanta, Turneul Campioanelor de la Singapore, unde a jucat finala.
Jucatoarea din Constanta era atunci pe locul 2 WTA si cap de serie numarul 2 si a parasit China Open din cauza unei accidentari suferite la coapsa stanga. Halep jucase un meci de simplu de peste doua ore si jumatate, pe care l-a castigat in trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), in fata sportivei germane Andrea Petkovici, calificandu-se astfel in sferturile de finala ale China Open. In sferturi, Halep ar fi trebuit sa evolueze cu Ana Ivanovici din Serbia, care s-a calificat direct in semifinale in urma forfait-ului romancei.
Castigatoarea sambata la Shenzhen, Simona Halep, cap de serie numarul unu si locul 3 WTA, s-a retras din turneul de categorie Premier de la Sydney, din cauza unei infectii gastrointestinale, dar va fi apta pentru Australian Open, care va incepe saptamana viitoare.
Halep, direct acceptata in turul doi la Sydney, ar fi trebuit sa o intalneasca, marti, pe Karolina Pliskova (Cehia), pozitia 22 in ierarhia mondiala, dar a fost inlocuita pe tabloul turneului de Nicole Gibbs (SUA). Pliskova a invins-o pe Gibbs, scor 6-0, 6-0.
La editia de anul trecut a turneului australian, Halep a fost eliminata in primul tur.
Tot la Sydney, daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA si cap de serie numarul 4, a abandonat, luni, partida din primul tur, cu Barbora Zahlavova Styrcova, dupa ce jucatoarea din Cehia a castigat primul set cu 6-4, iar scorul in setul secund era 1-1. Wozniacki, finalista saptamana trecuta la Auckland, a acuzat probleme la incheietura mainii stangi.ProSport.ro

simona halep infectii gastrointestinale china open
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007154 (s)