News Flash:

Simona Halep ar putea renunta la Jocurile Olimpice de la Rio de teama virusului Zika

28 Iunie 2016
998 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep australia
Cea mai buna jucatoare romana de tenis a ultimilor ani, Simona Halep, ar putea renunta la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) de teama virusului Zika, dupa cum a afirmat sportiva intr-un interviu acordat agentiei Reuters.
''Trebuie sa caut informatii despre acest virus'', a afirmat Halep, luni, dupa victoria din primul tur de la Wimbledon.
''Am intrebat multi doctori (despre Zika) si voi vorbi cu medicii din nou dupa acest turneu'', a precizat finalista din 20145 de la Roland Garros.
''Am auzit ca si daca nu esti insarcinata in acel moment si iei virsul, cand ramai insarcinata virusul se activeaza. Sunt foarte ingrijorata'', a mai spus Halep.
Oficialii americani din domeniul sanatatii au concluzionat ca infectiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fatului, care se caracterizeaza printr-un cap mic al copilului si duce la serioase probleme de dezvoltare, precizeaza Reuters.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a indicat ca exista un consens stiintific asupra faptului ca Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporara la adulti.
''Intentionez sa merg (la Rio), dar trebuie sa fiu sigura ca e sigur. Cand joc tenis sanatatea mea este cel mai important lucru'', a mai spus numarul cinci mondial.
''E periculos pentru femei si multi sportivi s-au retras de la Rio din acelasi motiv. E o adevarata dilema cand e vorba de sanatatea ta, deci nu pot spune nimic sigur acum (daca voi renunta sau nu'', a afirmat jucatoarea de 24 de ani.
Mai multi jucatori de golf, printre care Rory McIlroy, Vijay Singh, Adam Scott, Charl Schwartzel si Louis Oosthuizen s-au retras de la Jocurile de la Rio din cauza virusului amintit.
Halep a precizat ca nu primit nicio informatie in acest sens de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, dar spera sa aiba o imagine mai completa legata de Zika dupa Wimbledon.
''Dupa acest turneu voi lua o decizie. As fi dezamagita daca ar trebui sa ma retrag de la JO, deoarece imi place mult ceremonia de deschidere si sentimentul ca esti acolo alaturi de toti romanii'', a marturisit Halep.
''Olimpiada are o mare insemnatate pentru tara noastra, dar sanatatea mea este cel mai important lucru. Trebuie sa am grija de corpul meu'', a conchis Simona Halep.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007946 (s)