News Flash:

Simina Tanasescu a demisionat din functia de consilier prezidential

20 Iunie 2018
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

Simina Tanasescu, care a avut o discutie cu judecatorul CCR Petre Lazaroiu pe tema mandatului acestuia, a demisionat din functia de consilier prezidential. Presedintia spune ca nu a fost nicio presiune, dar ca nu trebuie sa existe niciun fel de suspiciune in randul opiniei publice.
”In ultimele zile, in spatiul public au aparut speculatii cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecator al Curtii Constitutionale, ca urmare a unei discutii purtate de doamna Elena-Simina Tanasescu cu domnul Petre Lazaroiu. Administratia Prezidentiala reitereaza ca nu au existat niciun fel de presiuni si sunt complet neadevarate acuzatiile aduse in acest sens. Avand insa in vedere ca este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice sa planeze orice suspiciune ca ar fi fost posibila o incercare de imixtiune in activitatea Curtii Constitutionale, pentru a nu prejudicia institutia Presedintelui Romaniei, doamna Elena-Simina Tanasescu a inaintat astazi, 20 iunie a.c., Presedintelui Klaus Iohannis demisia din functia de consilier prezidential”, se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu exista nicio presiune din partea Cotroceniului asupra judecatorului Petre Lazaroiu, iar discutia dintre acesta si consilierul prezidential Simina Tanasescu a fost una teoretica, intre doi specialisti, insa intreaga chestiune a fost denaturata din motive pur politice si nu stie de ce judecatorul Lazaroiu a intrat in acest joc.

”Stiu ca a existat o discutie, stiu ca s-a dat un comunicat, care contine tot ce trebuia spus, fiindca l-am citit inainte sa fie dat dvs. A fost o discutie, dar am ramas foarte suprins cum unii au interpretat aceasta discutie drept o presiune cica din partea Cotroceniului. nu exista nicio presiune si eu nu fac nicio presiune asupra unui judecator. Ar fi fundamental eronat si stiu ce a discutat doamna Tanasescu, nici vorba de o presiune”, a precizat presedintele Iohannis.

El a mentionat ca i s-a parut normal ca Petre Lazaroiu sa stie de acea sesizare primita la Cotroceni.

”Doamna Tanasescu mi-a spus ca exista o sesizare din partea unui ONG si daca ii dau voie sa spuna si domnului Lazaroiu ca exista aceasta solicitare - este una publica, e inregistrata la noi. Mi s-a parut ca este corect daca persoana respectiva este vizata de o solicitare macar sa stie, fara ca aceasta chestiune sa fie interpretata drept presiune sau o initiativa nepotrivita. Intreaga chestiune a fost denaturata din motive pur politice. Nu stiu de ce judecatorul Lazaroiu a intrat in acest joc”, a mai declarat seful statului.

”A fost o discutie teoretica intre doi specialisti, nu am decis absolut nimic in aceasta chestiune si atunci cand voi decide veti afla prin comunicat public de la mine”, a mai spus presedintele.

Judecatorul constitutional Petre Lazaroiu a relatat duminica seara detalii legate de intalnirea sa cu consilierul prezidential Simina Tanasescu, sustinand ca i-a spus acesteia ca el l-a votat pe presedintele Klaus Iohannis, ca nu a votat niciodata PSD, dar ca nu se poate ca acesta sa afirme ca decizia CCR este luata in functie de ceea ce afirma coalitia de guvernare, precizand ca menirea Curtii este sa apere Constitutia. El a sustinut ca a discutat cu colegii sai, care i-au sugerat sa iasa public si sa vorbeasca despre aceasta intalnire, si ca au luat in calcul sa sesizeze chiar in acea zi Comisia de la Venetia, dar apoi au decis sa amane pentru luni.

Judecatorul constitutional Petre Lazaroiu a declarat inca de vineri ca a avut o intalnire cu consilierul prezidential Simina Tanasescu, aceasta spunandu-i ca fundatia VeDem Just ii cere presedintelui sa emita un decret de revocare a sa de la CCR.

Lazaroiu spunea ca mandatul sau este perfect legal si ca ”se vrea neaparat sa se creeze o presiune”. Ulterior, judecatorul CCR a declarat pentru G4Media ca Simina Tanasescu nu i-a cerut sa demisioneze si nici nu s-a simtit presat din partea acesteia.

Administratia prezidentiala a precizat pentru DCNews ca Simina Tanasescu este in concediu si s-a intalnit la Facultatea de Drept cu Petre Lazaroiu, iar intre cei doi a avut loc o discutie pur teoretica pe marginea solicitarii asociatiei civice VeDem Just, o discutie tehnica, intre doi profesionisti de drept constitutional, care nu a implicat in niciun fel institutia Presedintelui Romaniei.


simina tanasescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004985 (s)