News Flash:

”Shakshuka” – micul dejun evreiesc ce a facut istorie!

17 Octombrie 2017
1614 Vizualizari | 0 Comentarii
dejun

”Shakshuka” este un mic dejun evreiesc foarte răspândit și străbate istoria Israelului încă de la origini.
Când țara a început să fie ridicată, oamenii locuiau în kibbutz  (așezăminte bazate pe agricultură). Deoarece, după cum spun bătrânii, micul dejun este cea mai importantă masa a zilei și pentru că oamenii aveau nevoie de multă energie la munca pământului, au încercat să strângă în micul dejun cât mai multe elemente. Astfel a luat naștere și Shakshuka, o derivare a omletei, cu roșii și ardei. Aceasta este compusă din elemente ieftine și la îndemna oricărui agricultor. Uneori, puteți întâlni acest fel de mâncare cu dovlecei sau spanac.

Ingrediente

-8 ouă

-1 ardei gras

-1 ceapă

-2 căței de usturoi

-1 borcan de roșii în suc propriu (250 g)

-1 legătură de pătrunjel

-4 lipii

-50 ml ulei de măsline

-zahăr

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți ingredientele necesare.

2. Curățai și tăiați cuburi mici ceapa. Procedați la fel cu ardeiul.

3. Prăjiți ceapa și ardeiul într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați usturoiul tocat și amestecați.

4. Adăugați roșiile în suc propriu și prăjiți înăbușit. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Dacă sosul este prea acru, adăugați puțin zahăr.

5. Spargeți ouăle în sosul fierbinte.

6. Prăjiți ouăle timp de 3-4 minute, până albușul se va prinde.

7. Presărați ouăle cu verdeață tocată.

8. Serviți omleta cu lipii.


shakshuka ingrediente omleta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005868 (s)