News Flash:

Sfaturi pentru curatarea colonului de toxine

15 Mai 2015
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
colon toxine

In prezenta toxinelor, nici cele mai performante metode de tratament nu ofera rezultate durabile. Toxinele sunt raspunzatoare pentru starea de "greutate" a corpului, oboseala accentuata, tulburarile de somn, chiar si pentru episoadele de anxietate.

Pentru o curatenie perfecta, detoxifierea trebuie realizata la fiecare schimbare de sezon sau, cel putin, la un interval de sase luni, de preferat dupa sarbatorile de iarna si dupa Paste. Pentru eliminarea deseurilor din organism, este suficient sa adopti cateva reguli simple, pe o perioada de 7-14 zile.

In primul rand, va trebui sa te abtii sa consumi alimente prajite, chiar si la gratar, sa renunti la conserve, afumaturi si alte produse din comert doldora de amelioratori sintetici. Apoi, vei elibera frigiderul de carne, mezeluri si dulciuri. Vei renunta la cafea, alcool, zahar, racoritoare sintetice, guma de mestecat si fainoase albe.

Alimente permise: cereale integrale, paine neagra, de secara, de tarate, orez brun, fasole, linte, soia, fructe si legume proaspete, in special cele cu frunze verzi (salata, spanac, varza), iaurt, sana, chefir, dar naturale, ulei de masline extravirgin, miere, nuci, stafide, curmale

De asemenea, pentru curatarea colonului, bea cat mai multa apa pe parcursul zilei. Fa-ti un obicei ca, in fiecare seara inainte de culcare si dimineata, imediat ce te trezesti, sa-ti clatesti tubul digestiv cu un pahar de apa plata in care storci sucul de la o jumatate de lamaie si dizolvi o lingurita de miere. Si pune la treaba storcatorul de fructe! Fresh-urile sunt excelente in acest scop. Furnizeaza colonului si intregului corp vitaminele necesare si te scapa de reziduurile fecale, controland eliminarea lor.

Iata si alte ajutoare pentru curatarea colonului:
1. Ceaiul verde
Unul dintre cei mai buni "prieteni" ai colonului este ceaiul verde. Bogat in antioxidanti, acesta este pretuit pentru proprietatile diuretice, detoxifiante, tonifiante si de ardere a grasimilor. Intr-o cura de purificare, e recomandat sa fie baut de trei ori pe zi, cate o cana indulcita cu miere. Un alt ceai bine-venit este cel de urzica, verde si el. Pe langa actiunea depurativa, el revigoreaza intregul organism, datorita substantelor proteice si vitaminelor continute de urzica. Iar daca vrei ca detoxifierea sa mearga struna, atunci ia si o lingurita de pudra de spirulina, care va determina curatarea tractului intestinal prin continutul de clorofila

2. Smochinele
In medicina chineza, smochinele sunt folosite de mii de ani in scopul detoxificarii organismului. Le recomanda in acest sens continutul inestimabil de vitamine si minerale, dar mai ales cel de fibre. Practic, dintre fructe, smochinele detin cantitatea cea mai mare din acesti compusi nutritivi esentiali pentru sanatatea colonului, asigurandu-i protectie chiar si impotriva cancerului. Mai exact, potrivit nutritionistilor, doar trei fructe ofera 20% din necesarul zilnic de 25 de grame, astfel ca un consum sustinut de cateva smochine pe zi, fie ele crude sau uscate, va "declansa" o curatare temeinica la nivelul tractului digestiv.

Daca vrei un efect rapid, poti incerca urmatoarea reteta: fierbe la foc domol timp de 2-3 minute trei smochine deshidratate, taiate in patru, impreuna cu 12 stafide, in putin lapte; amestecul obtinut se bea neindulcit, dimineata, pe stomacul gol.


detoxifierea ceaiul verde smochinele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006898 (s)