News Flash:

Sfatul presedintelui Iohannis pentru studenti, la Timisoara: "Intrati in partide!'

4 Octombrie 2016
996 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 1
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, le-a recomandat, luni, studentilor sa se implice mai mult in activitatea organizatiilor neguvernamentale, in cele studentesti si chiar in politica, apreciind ca in acest fel sistemul educational va fi mai mult in atentia celor care decid soarta acestuia. 
In cadrul unei dezbateri organizata la Universitatea de Vest din Timisoara, cu prilejul deschiderii anului universitar, presedintele i-a raspuns astfel unui student care a ridicat mai multe probleme legate de sistemul de invatamant, de la plagiat pana la finantarea educatiei. 
"Eu cred ca aveti, studentii, cateva instrumente nemaipomenit de puternice. Cand ii ascultati pe politicieni, toti - si eu am facut-o, o sa se refere la tineri si la studenti: ei sunt viitorul, evident. Dar acest viitor trebuie sa capete o voce si, ca atare, faceti-va auziti, protestati, daca nu sunteti bagati in seama. Daca nu voi, cine sa protesteze? Veniti cu solutii, este foarte important", a afirmat Klaus Iohannis. 
El a tinut sa sublinieze sa sustine independenta mediului universitar fata de politica, dar a apreciat ca ar fi "o greseala fundamentala" daca studentii nu s-ar implica mai mult in activitatea organizatiilor neguvernamentale sau in politica, in afara scolii. 
"Admit si sustin independenta mediului universitar fata de politic, dar ar fi pacat, ar fi o greseala fundamentala, daca studentii persoane fizice n-ar avea optiune politica. Trebuie sa ganditi politic, nu in universitate, in societate. Si-atunci, implicati-va! Implicati-va in organizatiile neguvernamentale, in organizatii studentesti si intrati, va rog, in partide. Cum vreti sa dispara acei dinozauri cu discursuri retrograde, daca nu vine nimeni din urma? Ei ocupa un loc mare, fac o umbra mare, micsorati-o!", a conchis Iohannis. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004915 (s)