News Flash:

Sfanta Maria: Mii de pelerini asista la Liturghia de la Basilica Minor de la Cacica/ Slujba, oficiata de episcopi si 100 de preoti din tara si strainatate

15 August 2018
571 Vizualizari | 0 Comentarii
pelerini 1

Mii de pelerini participa, miercuri, sanctuarul national marian de la Cacica, judetul Suceava, la Sfanta Liturghie prilejuita de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, slujba fiind oficiata de episcopi si 100 de preoti din tara si strainatate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit Episcopiei Romano-Catolica de Iasi, la sanctuarul de la Cacica va participa si IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, care isi serbeaza jubileul de aur (50 de ani) al slujirii preotesti, la sanctuarul de la Cacica.

La Cacica sunt asteptati, miercuri, la liturgie, mii de pelerini din tara si din strainatate, slujbele urmand sa fie oficiate in limbile romana, maghiara, polona si germana.

La finalul liturghiei, icoana Sfintei Fecioare Maria, copie a icoanei Maicii Domnului de la Czestochowa, aflata in Sanctuarul de la Cacica va fi purtata in procesiune in jurul bisericii.
„In afara pelerinilor din Romania, vor fi prezenti credinciosi din Polonia, Germania, Ungaria - credinciosii vor fi insotiti de PS János Székely, episcop de Szobathelyi, Austria, Italia, preoti, autoritati civile. Printre pelerini vor fi: PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, si Mons. Ionut-Paul Strejac, care lucreaza in diplomatia Sfantului Scaun. In centrul sarbatorii Adormirea Maicii Domnului este Liturghia de hram celebrata la ora 11.00, de IPS Ioan Robu, care va avea un mesaj special adresat pelerinilor. La Liturghie vor concelebra episcopi si aproape 100 de preoti din tara si din strainatate. La final icoana va fi purtata in procesiune in jurul bisericii si vor fi binecuvantate florile si obiectele religioase aduse de pelerini”, se arata intr-un comunicat al Episcopiei Romano-Catolica de Iasi.

Sanctuarul de la Cacica este un loc de rugaciune si meditatie, sfintit in prezenta icoanei miraculoase a Fecioarei Maria, copie a icoanei „Madona Neagra" de la Częstochowa (Polonia), care a fost adusa la Cacica in anul 1809 de catolicii polonezi pentru a-si aminti de pelerinajele la Czestochowa. Icoana, care are dimensiunile de 86x60 centimetri, este o pictura pe panza reprezentand-o pe Fecioara Maria tinandu-l in brate pe pruncul Iisus.

Biserica in care se afla icoana a fost construita intre anii 1903 si 1904, in stil neogotic, in cruciera, din piatra cioplita si caramida rosie presata, urmand un proiect din Polonia si are hramul Adormirii Maicii Domnului.

In 15 august 1996, biserica a fost declarata sanctuar diecezan, in anul 1997 a fost declarata sanctuar national, iar in anul 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a acordat bisericii titlul de „basilica minor"

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006282 (s)