News Flash:

Sfanta Maria, la Manastirea Nicula: 20.000 de pelerini se roaga la Icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria

15 August 2018
640 Vizualizari | 0 Comentarii
nicula

Peste 20.000 de pelerini asista, miercuri dimineata, la slujba de Liturghie oficiata de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului la Manastirea Nicula, judetul Cluj, si se roarga la Icoana facatoare de minuni pentru sanatatea lor, dar si pentru pace in tara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Credinciosii veniti din toata tara la Manastirea Nicula inca de luni au dormit in corturi sau sub cerul liber pe dealul de langa Manastirea Nicula, iar in noaptea de marti spre miercuri s-au inchinat la Icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria care a fost scoasa din biserica.

De aemenea, pelerinii au cantat cantece religioase si au participat la procesiunea in care s-a inconjurat biserica cu icoana, numarul lor ajungand in momentul de varf la peste 30.000 de persoane.

Miercuri, cei prezenti la Nicula, peste 20.000 de persoane, asista incepand cu ora 9, la slujba de Liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, alaturi de doua inalte fete bisericesti din Siria, Qais, episcop de Erzurum, si Nicholas, mitropolit de Hamma.
Sute de persoane stau la coada pentru a se ruga la Icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria sau inconjoara, in coate si genunchi, bisericuta de lemn din curtea manastirii.

„Am venit sa ma inchin Icoanei facatoare de minuni a Fecioarei Maria si sa ma rog pentru sanatatea mea si a familiei mele. Dar ma rog Maicii Domnului si pentru a aduce pace in tara, ca sa nu se mai invrajbeasca romanii intre ei”, a spus Ioan, un barbat in varsta de 70 de ani, venit dintr-un sat din judetul Bistrita Nasaud.

Un alt pelerin, invatator la o scoala rurala, care a venit pe jos 60 de kilometric, din judetul Alba, a afirmat ca, in aceste vremuri pe care le traim, credinciosii ar trebui sa se gandeasca si la semenii lor, nu doar la ei insisi.

„Romania este dezbinata in anul Centenarului, ceea ce nu este bine. Trebuie sa ne rugam sa nu se mai intample violente, sa ne rugam pentru liniste in tara, si doar apoi pentru ca Maica Domnului sa ne dea fiecaruia sanatate”, a spus acesta.

Ordinea si linistea publica pe timpul pelerinajului de la Manastirea Nicula sunt asigurate de peste 200 de jandarmi, iar serviciile medicale sunt de mai multe echipaje de ambulanta si SMURD.

La finalul slujbei de Liturghie, pelerinii vor primi din partea calugarilor 15.000 de sarmale si felii de cozonac.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008156 (s)