News Flash:

Seri de vis la Timisoara. Se apropie Festivalul de Opera si Opereta in aer liber

6 August 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul de Opera si Opereta in aer liber
La sfarsitul lunii august timisorenii care iubesc arta vor avea ocazia sa se bucure de Festivalul de Opera si Opereta in aer liber. Pentru acestia s-au pregatit zece reprezentantii spectaculoase, dar si un concert de neratat.
Festivalul de Opera si Opereta in aer liber, care se desfasoara in Parcul Rozelor, a ajuns la cea de-a XI-a editie. Ca si in anii precedenti se vor pune in scena o multime de spectacole, care vor fi cu siguranta pe placul consumatorilor de arta.
Evenimentul va avea loc in perioada 21 august – 30 septembrie si va debuta cu un concert senzational la care va participa si Corul Regal Venlona din Venlo, Olanda. Tot in cadrul concertului, care va incepe de la ora 20:30, vor urca pe scena solistii vocali: Nicoleta Colceiar, Lacramioara Ruxanda, Cristian Balasescu, Dan Pataca, Octavian Vlaicu. De asemenea, spectatorii se vor putea bucura de prezenta Orchestrei Operei Nationale Romane Timisoara si a concert maestrilor Ovidiu Rusu si Corina Murgu. Nu in ultimul rand, din Olanda va participa si dirijorul Wim Schepers.
Sambata, 22 august, amatorii de opera se vor putea delecta cu „Nunta lui Figaro” compusa de Wolfgang Amadeus Mozart. Spectacolul va incepe la ora 20:30. Conducerea muzicala ii apartine italianului David Crescenzi, iar scenografia Getei Medinski. De regia artistica s-a ocupat Marina Emandi – Tiron si concert maestri sunt Ovidiu Rusu si Corina Murgu. Spectacolul va fi cantat integral in limba italiana si titrat in romana.
Seria de evenimente de neratat continua si duminica, 23 august, cu „Scripcarul pe acoperis” dupa povestirile lui Sholem Aleichem. Este vorba despre un musical in trei acte, iar coloana sonora ii apartine lui Jerry Bock. György Korcsmáros este regizorul artistic al productiei, iar Dragos Buhagiar este responsabil pentru scenografie. Nu in ultimul rand conducerea muzicala sta sub semnatura lui Peter Oschanitzky, scrie tion.ro.
Dupa o pauza de cateva zile Festivalul de Opera si Opereta in aer liber se va intoarce pe 28 august, de data aceasta cu „Contesa Maritza”, opera in doua acte a compozitorului maghiar Emmerich Kálmán.
A doua zi, pe 29 august, in atentia publicului, tot de la ora 20:30 va fi „Turandot”, cunoscuta opera in trei acte a lui Puccini. Din nou spectacolul va fi in italiana, dar va avea subtitrare in limba romana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005758 (s)