News Flash:

Senatul a aprobat inceperea urmaririi penale pentru Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu

19 Noiembrie 2014
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatul a avizat, miercuri, inceperea urmaririi penale in cazul Ecaterinei Andronescu, fiind inregistrate 72 de voturi "pentru", 62 "impotriva"" si o abtinere. Plenul Senatului a avizat si inceperea urmarii penale in cazul senatorului PSD Serban Mihailescu, fiind inregistrate 77 de voturi "pentru" si 51 "impotriva", un vot fiind anulat.
In cazul Ecaterinei Andronescu, votul a fost secret cu bile, parlamentarii PDL si PNL votand la vedere.
Din numarul total de 168 de senatori, au votat 135, s-au inregistrat 72 de voturi "pentru" si 62 de voturi "impotriva", un vot fiind anulat.
Senatul a admis astfel solicitarea Parchetului de pe langa ICCJ, in favoarea formularii cererii de incepere a urmaririi penale, pe numele Ecaterinei Andronescu, pentru perioada in care a fost ministru.
Ecaterina Andronescu a tinut sa multumeasca senatorilor pentru votul dat.
”Ma voi bate pentru a-mi dovedi nevinovatia in justitie, si va rog sa nu va pierdeti increderea in onestitatea mea, merita sa ma bat, pentru ca e singura mea avere”, a spus senatorul PSD.
Anterior votului, in dezbaterile din plenul Senatului, Ecaterina Andronescu a declarat ca nu le cere colegilor sai sa o apere prin vot si ca nu este dintre oamenii corupti din aceasta tara si vrea sa dovedeasca in justitie acest lucru.
Plenul Senatul a dezbatut, timp de peste doua ore, cererea privind avizul inceperii urmaririi penale in cazul Ecaterinei Andronescu, in dosarul Microsoft.
Ecaterina Andronescu a declarat in cadrul dezbaterilor ca regreta enorm situatia ”extrem de nefericita” in care isi pune colegii, pentru ca ”ocupa timpul Senatului cu acest eveniment”.
”Nu va cer sa ma aparati prin votul dumneavoastra,  pentru ca am gandit in toata activitatea mea profesionala si mi-am condus aceasta activitate profesionala cu onestitate si cred ca justitia din Romania trebuie sa faca dreptate celor care nu pot fi dovediti faptic ca sunt vinovati in referatul transmis de DNA catre comisia juridica”, a spus Ecaterina Andronescu.
Ea s-a referit la dosarul  Microsoft, care vizeaza cumpararea de licente pentru educatie sau alte ministere si a precizat ca aceste licente ”s-au cumparat in 2004, in noiembrie 2009 si in 2011, adica in perioade cand nu era ministru al educatiei. Mediafax.ro

senatul ecaterinei andronescu serban mihailescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004986 (s)