News Flash:

Semne mai putin stiute ale cancerului oral

4 Februarie 2016
1611 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer limfatic
Aportul de tutun si consumul de alcool sunt principalii vinovati de aparitia cancerului oral. Din fericire, aceasta afectiune poate tratata, daca este depistata la timp.

Exista cateva simptome ale cancerului oral care te avertizeaza ca ceva este in neregula cu tine.

Pete rosii sau albe in gura sau gat

O excrescenta dura si solzoasa in gura sau in gat, care nu trece in doua saptamani, este un semn al cancerului oral.

Formarea nodulilor in gura ori gat

Prezenta unor noduli de dimensiuni mici in interiorul cavitatii bucale si ingrosarea captuselei interioare a gurii poate indica prezenta cancerului oral.

Eroziuni in jurul buzelor si a gingiilor

La persoanele care sufera de cancer oral, tesuturile de la suprafata superioara a buzelor si a gingiilor se inlatura, potrivit clickpentrufemei.ro.

Pierderea simtului din interiorul cavitatii bucale

Amorteala, pierderea simtului din interiorul cavitatii orale este, de asemenea, unul dintre simptomele principale ale cancerului oral.

Rani dureroase

In faza initiala a cancerului oral, ranile din interiorul cavitatii bucale nu sunt dureroase. Dar, odata cu avansarea bolii, aceste leziuni dor foarte tare. De multe ori, durerea creste daca ranile se rup si sangereaza in timpul consumului de alimente.

Pierderea dintilor si respiratia urat mirositoare

Unii pacienti care sufera de cancer oral se confrunta cu durere la nivelul gingiilor. Acest disconfort poate fi un factor responsabil pentru pierderea dintilor si pentru mirosul neplacut din interiorul gurii.

Probleme de vorbire

Daca cancerul oral s-a raspandit, pacientii sufera de probleme de vorbire. Mai mult, acestia se pot confrunta si cu modificarea calitatii vocii.

Pierdere in greutate

Acesta este un simptom comun, care este vizibil in cele mai multe forme de cancer. In cazul cancerului oral, dificultatile la inghitire (din cauza ranilor dureroase si a imobilitatii limbii), pot  fi un motiv important pentru pierderea in greutate.

tutun alcool rani dureroase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005058 (s)