News Flash:

Semne ca suferi de un dezechilibru hormonal care iti afecteaza aspectul fizic

18 August 2018
804 Vizualizari | 0 Comentarii
hormonal

Cresterea si dezvoltarea corpului uman depind mult de functia hormonala. Aceste minuscule molecule sunt responsabile pentru starea noastra de spirit, emotii si chiar si pentru aspectul nostru fizic.

Acnee

Eruptiile acneice pot fi rezultatul unei curatari necorespunzatoare a tenului, dietei dezechilibrate sau ciclului menstrual. Cu toate acestea, daca acneea devine o problema constanta, cel mai probabil este vorba despre o tulburare hormonala. 

Excesul de greutate

Multi oameni se lupta cu greutatea lor toata viata, tinand diete si facand sport; altii sunt in forma fara nici un efort. Problemele hormonale sunt cel mai probabil cauza numarul 1 a acestei nedreptati.

Oboseala

Oboseala cronica poate fi un semnal al faptului ca nivelul hormonilor nu este in echilibru. Din aceasta cauza, chiar si cei care dorm 8 ore pe zi pot arata constant obositi.

De vina pentru aceasta oboseala este progesteronul. Un simplu test de sange va ajuta la masurarea concentratiei de progesteron in sangele tau.

Transpiratie excesiva

Transpiratia excesiva nu este intotdeauna cauzata de dezechilibre hormonale. Oricum, in cazul in care transpiratia este insotita de frisoane trebuie neaparat sa iti faci analizele.

Cearcane

Nici un fond de ten nu te va ajuta sa iti acoperi cearcanele daca dormi doar 3 ore pe zi, dar somnul pare a fi un lux atunci cand hormonii ne joaca feste.

Insomnia cronica poate fi rezultatul unui nivel scazut de testosteron in cazul barbatilor si de progesteron in cazul femeilor.

Depresie

Depresia poate fi inca un predictor al dezechilibrului hormonal. Anxietatea si depresia pot sa apara atat in timpul ciclului menstrual, cat si in timpul sarcinii sau la menopauza.

In caz de atacuri de anxietate frecvente, adreseaza-te endocrinologului tau.

Modificari ale sanilor

Un nivel scazut de estrogen poate determina o densitate mica a tesutului mamar. Un nivel mare, poate determina noduli sau chisturi. Daca observe modificari ale sanilor sau simti un nodul, nu amana vizita la doctor.

Caderea parului

Caderea excesiva a parului este unul dintre cele mai commune simptome ale dezechilibrului hormonal. Daca nici cel mai bun sampon nu te ajuta sa reduce parul cazut in urma periajului, ar trebui sa iti testezi negresit nivelul de hormoni.

Parul nedorit

In timp ce unele dintre noi incearca sa stopeze caderea parului, altele cauta metode de a scapa de acesta.

Puf de culoare inchisa pe sani, fata si maini sau alte parti ale corpului in care parul e in mod normal absent sau minim poate indica probleme hormonale serioase.

sursa: elle.ro


cearcane depresie caderea parului parul nedorit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008212 (s)