News Flash:

Seful Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, vine la Bucuresti

12 Februarie 2016
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Ryanair
Michael O’Leary, CEO al Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, va veni marti la Bucuresti unde va sustine o conferinta de presa.
Michael O’Leary, CEO al Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, va veni marti la Bucuresti unde va sustine o conferinta de presa.
Astfel, executivul se intoarce in Romania dupa mai bine de 25 de ani de la ultima vizita si cel mai probabil va anunta planuri de expansiune pe piata locala.
El spunea la finalul anului trecut intr-un interviu acordat presei locale la Dublin, unde se afla sediul central al Ryanair, ca estimeaza un numar de 10 milioane de pasageri in Romania in cinci ani. De asemenea, el spunea ca vrea sa deschida 4-5 baze in Romania si sa introduca zboruri de pe 10-12 aeroporturi locale.
Anul trecut, Ryanair a avut in jur de 700.000 de pasageri pe cursele operate spre si din destinatiile locale, conform estimarilor anterioare ale companiei. In prezent, compania aeriana nu are nicio baza operationala in Romania.
La o luna de la aceste declaratii, Ryanair a anuntat ca va deschide o baza la Timisoara incepand luna noiembrie a acestui an, dar si ca va opera de aici mai multe zboruri inclusiv catre Bucuresti. Astfel, Ryanair, care in prezent opereaza zboruri in Romania doar de pe aeroportul din Capitala, se dezvolta puternic pe plan local si intra pe segmentul curselor interne, unde pana anul trecut compania de stat Tarom detinea monopolul.
Compania, care a transportat anul trecut un total de peste 101 milioane de pasageri, a reintrat puternic pe piata locala anul trecut dupa o prezenta marginala pe trei aeroporturi din provincie in anii anteriori. In prezent, compania aeriana opereaza zboruri din Bucuresti spre sapte destinatii din Spania, Belgia, Irlanda, Marea Britanie si Italia. 
Michael O’Leary a povestit in luna decembrie despre faptul ca cea mai neplacuta experienta de calatorie pe care a avut-o vreodata a fost in Romania in timpul regimului Ceausescu.
Seful Ryanair povestea ca avionul cu care calatorea de la Londra catre Bucuresti a fost directionat catre Timisoara din cauza vremii nefavorabile, iar acolo pasagerii au fost debarcati si lasati o noapte in terminal fara mancare si apa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005500 (s)