News Flash:

Sefa APM Bihor, trimisa in judecata pentru fals in declaratii, conflict de interese si purtare abuziva

2 Octombrie 2016
982 Vizualizari | 0 Comentarii
Sanda Daniela Mercea
Sanda Daniela Mercea, director executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bihor, a fost trimisa in judecata pentru fals in declaratii, conflict de interese si purtare abuziva, intr-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea. 
Faptele au fost comise incepand din anul 2007, cand inculpata era functionar public in cadrul unei institutii din subordinea Consiliului Local Oradea, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie transmis vineri AGERPRES. 
"Inculpata Mercea Sanda Daniela, in calitate de functionar public in cadrul Administratiei Imobiliare a Consiliului Local Oradea, a omis, cu stiinta, sa mentioneze in declaratiile de interese din perioada 2007 - 2010 calitatea de actionar si administrator al unei societati comerciale, pentru a ascunde astfel starea sa de incompatibilitate si a evita sanctiunile legale. De asemenea, in perioada 2011 - 2012, in calitate de functionar public in cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor, inculpata a omis mentionarea aceleiasi calitati de actionar si administrator in declaratiile de interese date", se precizeaza in comunicat. 
Anchetatorii au mai stabilit ca pe 31 iulie, in exercitarea atributiilor functiei de director executiv al APM Bihor, inculpata a semnat o dispozitie de plata, in baza careia s-a achitat contravaloarea unui bloc chitantier achizitionat de la o societate comerciala la care sotul sau era asociat, obtinand astfel, indirect, un folos material pentru acesta. 
Aceasta mai este acuzata ca a ignorat prevederile unei ordonante de urgenta din anul 2013, care prevedea reducerea posturilor in institutiile publice. 
"La data de 23 august 2013, inculpata (functionar pe post de executie), in exercitarea atributiilor functiei de coordonare a Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor, a luat decizia de pastrare a postului pe care il ocupa pentru sine insasi, obtinand astfel, in mod direct, folosul patrimonial ce decurgea din activitatea salarizata a postului", se mai arata in comunicat. 
De asemenea, Sanda Daniela Mercea este acuzata ca, din pozitia de sefa a APM Bihor, a folosit expresii jignitoare fata de un angajat din subordine. 
Dupa finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis la Judecatoria Oradea pentru solutionare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005285 (s)