News Flash:

Sebastian Ghita, sub control judiciar

14 Iulie 2015
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2
Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar de catre DNA in dosarul in care este cercetat pentru dare de mita si spalare de bani, iar fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, procurorii punand sechestru pe o parte din averea celor doi.
Procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile, incepand de marti, fata de deputatul Sebastian Ghita, in dosarul in care acesta este cercetat pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, anunta DNA intr-un comunicat dat publicitatii marti.
In acelasi dosar este, de asemenea, cercetat fostul primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit, Badescu fiind arestat la domiciliu intr-o alta cauza instrumentata de DNA Ploiesti.
Potrivit comunicatului DNA, in acest dosar procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin lui Sebastian Ghita si lui Iulian Badescu, pana la concurenta sumei de 3.533.600 lei.
"Inculpatului Ghita Sebastian Aurelian i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive” precizeaza DNA in documentul citat.
In noul dosar penal in care a fost pus sub control judiciar incepand de marti, deputatul Sebastian Ghita este acuzat ca i-a dat mita un imobil fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu pentru ca acesta din urma sa finanteze o asociatie sportiva sustinuta de Ghita, pentru a disimula provenienta casei cei doi semnand un contract fictiv.
Potrivit unui comunicat DNA, in 2013, Iulian Badescu, in calitate de primar al municipiului Ploiesti, instigat de Sebastian Ghita, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, de 1,5 milioane de lei, "ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva".
"Aceasta finantare a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul «Promovarea sportului de performanta», organizata, in baza legii privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, de catre Clubul Sportiv Municipal Ploiesti (institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti). Pentru alocarea sumei respective de bani, suspectul Badescu Iulian a pretins si primit de la suspectul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care suspectul Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei", conform anchetatorilor.
In comunicatul oficial al DNA se arata ca, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de Badescu si Ghita. Mediafax.ro

iulian badescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007119 (s)