News Flash:

Sebastian Ghita nu va mai fi deputat

24 Iunie 2015
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
sebastian ghita2 1
Procurorii DNA Ploiesti i-au impus deputatului Sebastian Ghita, aflat sub control judiciar in dosarul lui Iulian Hertanu, interdictia de a-si exercita functia de parlamentar.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Sebastian Ghita, care a fost audiat, miercuri, la DNA Ploiesti, a primit interdictia de a-si exercita atributiile de deputat.
Sebastian Ghita a venit la DNA Ploiesti la ora 9.30 si a declarat ca a primit o citatie saptamana trecuta, ca nu stie de ce a fost chemat si daca a fost extinsa urmarirea penala si ca spera ”sa nu se intample lucruri rele”, adaugand: ”Nu m-am gandit ca vin sa o caut pe soacra lui Moisescu”.
Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca procurorii DNA extind urmarirea penala impotriva deputatului Sebastian Ghita, pentru noi fapte de coruptie comise de cand acesta este parlamentar, dar si inaintea mandatului si vor extinde si sechestrul asigurator asupra bunurilor acestuia.
Conform surselor citate, Sebastian Ghita este acuzat de noi fapte de coruptie savarsite inainte de 2012, data la care a fost ales deputat intr-un colegiu din judetul Prahova, dar si in perioada mandatului de parlamentar.
In 16 iunie, deputatul Sebastian Ghita a mers la DNA Ploiesti, unde procurorii au prelungit cu 60 de zile masura controlului judiciar pe numele sau, in dosarul lui Iulian Hertanu.
Tot atunci, la DNA Ploiesti au venit si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, procurorii prelungind masura controlului judiciar si in cazul acestora.
Seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita se afla sub control judiciar de peste 120 de zile in dosarul in care DNA Ploiesti ancheteaza modul de derulare a contractului din fonduri europene pentru extinderea lucrarilor de canalizare din orasul Comarnic.
In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. In 23 aprilie, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme.
In acelasi dosar, au mai fost plasati sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005758 (s)