News Flash:

Sebastian Bodu, fost europarlamentar: "Voi da in judecata SkyNews, ma consider prejudiciat!"

16 August 2016
987 Vizualizari | 0 Comentarii
ancheta arme
Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca va da in judecata postul TV SkyNews, afirmand ca se considera prejudiciat, ca cetatean roman, de reportajul inscenat de postul britanic despre “traficantii” de arme din Romania si ca va cere despagubiri de 100.000 lei.
"Voi da in judecata SkyNews, in cateva zile, pentru ca astept sa primesc datele de indentificare ale persoanei juridice care detine brandul SkyNews", a declarat pentru MEDIAFAX, fostul europarlamentar Sebastian Bodu.
Sebastian Bodu a afirmat ca va cere despagubiri de 100.000 de lei, in conditiile in care, in opinia sa, reportajul inscenat de postul britanic despre "traficantii" de arme din Romania este "denigrator" si transmite mesajul ca romanii sunt cetateni de mana a doua care nu au ce cauta in UE.
"Ma consider prejudiciat, cetatean roman fiind, de faptul ca acel material este denigrator la adresa romanilor, care nu sunt in stare sa isi protejeze frontierele, care sunt cetateni de mana a doua, cam asta este ideea materialului, care nu au ce cauta in UE. Acesta este efectul pe care materialul vrea sa il produca pentru ca dupa cum stiti SkyNews a fost postul care a fost in fruntea campaniei Brexit si continua pe aceeasi linie, in sensul de a denigra romani", a sustinut Bodu.
Sebastian Bodu a explicat ca fiecare roman poate sa dea in judecata postul SkyNews, afirmand ca procesul se va judeca in Romania, iar decizia instantei este executorie de drept in Marea Britanie.
"Actiunea este individuala pentru ca prejudiciul este personal. In mod normal ar fi trebuit ca statul roman sa dea in judecata pentru toti romanii. Daca nu a facut-o o fac eu si toata lumea poate sa faca la fel. Avantajul este ca instanta romana este competenta si legea aplicabila este legea romana astfel incat este mai usor sa te judeci pentru ca altfel ar fi trebuit sa te judeci in Marea Britanie pe legea engleza si era mai complicat. Hotararea judecatoreasca obtinuta in Romania este executorie de drept in Marea Britanie cata vreme mai sunt membri ai UE", a explicat Bodu.
Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din Romania, a explicat recent ca materialul video difuzat este real, precizand ca nimeni nu a fost platit. "Ha! Sa se calmeze toata lumea. Reportajul este real. Nu a fost nimeni platit. Nu a facut nimeni nicio inscenare. Armele erau reale. Au loc arestari. Institutiile guvernamentale sunt stanjenite. Faceti fata realitatii!, a transmis, prin Twitter, Stuart Ramsay, seful Departamentului Corespondenti de la Sky News.
Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca, in cadrul anchetei, se confirma existenta unui scenariu in legatura cu materialul difuzat de Sky News. "La acesta ora se efectueaza cateva perchezitii in Mures si Bistrita. Au fost identificate persoanele mascate si alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate si ridicate si armele si s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere in teren. Se confirma ceea ce am preconizat, un scenariu care cred ca a fost pus la cale de jurnalistii britanici", a declarat procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

sebastian bodu tv skynews skynews
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004578 (s)