News Flash:

Se vand tot mai putine locuinte in Timisoara

10 Iulie 2019
823 Vizualizari | 0 Comentarii

Numărul tranzacțiilor imobiliare este într-o scădere continuă pe tot parcursul anului 2019.

Comparativ cu primile cinci luni ale anului trecut, în județul Timiș au fost tranzacționate cu 4.442 mai puține terenuri și locuințe. În perioada ianuarie-mai

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, numărul de vânzări din sectorul imobiliar este în scădere la nivelul întregii țări. Cu toate acestea, piața imobiliară din Timiș este printre cele mai active din țară, clasându-se pe locul patru. „În luna mai 2019, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 44.456 de imobile, cu 3.645 mai multe față de luna aprilie 2019. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna mai a acestui an este cu 14.338 mai mic față de perioada similară a anului trecut. Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna mai 2019, în București - 7.815, Ilfov - 4.175, Cluj - 2.335, Timiș – 2.160”, transmit reprezentanții ANCPI.

Chiar dacă piața imobiliară este într-un declin categoric, numărul de autorizații de construcție este într-o ușoară creștere. Conform statisticienilor din cadrul Institutului Național de Statistică, în perioada 1.I – 31.V.2019, s-au eliberat 16.471 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 1,1% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent”. La o comparație strict pe luna mai, remarcăm însă că numărul de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale este în scădere cu 6,8% față de anul 2018.

Așa cum specailiștii imobiliari spuneau încă de la începutul anului curent, este de așteptat ca și prețul apartamentelor și caselor să înregistreze o ușoară scădere. Până acum, prețurile sau menținut la nivelul anului precedent, având mici oscilații.

Preț apartament Timișoara

Site-ul de anunțuri imobiliare Flatfy.ro centralizează peste 20.000 de oferte de vânzare/cumpărare terenuri, apartamente și case. Tot aici puteți găsi și cele mai noi anunțuri chirii în Timișoara.

Totodată, în cadrul New.Flatfy.ro sunt disponibile oferte de vânzare/cumpărare apartamente și case în peste 30 de ansambluri rezidențiale noi în Timișoara. Prețurile pornesc de la 860 euro/mp pentru o casă din Complex Aurora Residence și ajung la peste 1.000 de euro pentru apartamentele din complexe precum City of Mara, Toronto Residence, Isho sau Xcity Towers.

Iulius Town Timișoara - cel mai mare proiect din România, în 2019

Proiectul Iulius Town din Timișoara este cea mai mare investiție într-un proiect de profil din vestul țării. Noul pol regional de retail și business se va întinde pe 120.000 mp, iar prima parte va fi inaugurată pe parcursul anului 2019.

„Prima etapă de dezvoltare a ansamblului mixt Iulius Town, aflată în curs de finalizare, va include: 120.000 mp de retail, 450 de magazine, noi branduri, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, 100.000 mp de spaţii office, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare. Iulius Town include şi un parc superb, care va oferi un adevărat spectacol al naturii indiferent de anotimp. Mii de arbori din specii variate, lac, carusel etajat, locuri de joacă pentru copii şi un patinoar se numără printre atracţiile spaţiului verde”, transmite reprezentanții Iulius Town Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009307 (s)