News Flash:

Se redeschide tronsonul de autostrada Cunta - Saliste

9 Septembrie 2016
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
cunta2
Directorul CNADNR, Catalin Humor, a declarat, vineri, pe santierul autostrazii Sibiu-Orastie, ca tronsonul Cunta-Saliste, care a fost demolat si este reconstruit, va fi redat circulatiei rutiere, pana la sfarsitul lunii septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Humor s-a declarat multumit de ritmul in care se desfasoara lucrarile, precizand ca, potrivit planului, se aplica 50 de centimetri de asfalt, la fiecare 24 de ore.
„Asa cum ne-am angajat, legat de santierul pe care tocmai il vedem in spate, in luna septembrie vom redeschide acest tronson de autostrada. In momentul de fata, este o activitate destul de buna si ne vom respecta termenul inaintat. Lucrarile sunt in grafic. In momentul de fata, s-au finalizat toate cele sase drenuri, avem o saltea de piatra de 1,5 metri, care s-a finalizat si in spate se executa lucrari de umplutura din balast. Ritmul este bun. In plan avem un strat de 50 de centimetri pe zi, o zi insemnand 24 de ore de munca. Modul de abordare a acestui tip de probleme il vom folosi si pe alte proiecte“, a declarat Catalin Humor.
Directorul Companiei de Autostrazi a mai declarat ca procedura privind achizitionarea unor servicii de expertizare a tronsonului de 22 de kilometri va fi, cel mai probabil, anulata, adaugand ca o expertiza se va face, „mai devreme sau mai tarziu“.
„Pe 22 de kilometri, a fost lansata o licitatie pentru expertizare, procedura ce probabil se indreapta catre o anulare. In paralel, cautam o alta strategie, o alta modalitate de a contracta legal o companie de specialitate care sa finalizeze aceasta expertiza care se va face, mai devreme sau mai tarziu, si ne va confirma calitatea lucrarilor de pe acest sector“, a mai afirmat Humor.
CNADNR a mai indentificat, pe Autrostrada Sibiu-Orastie, alte trei zone cu probleme, despre care Catalin Humor a declarat ca sunt minore si ca vor fi, de asemenea, refacute.
„In urma verificarii facute cu proiectantul, am identificat alte trei zone, dar minore, pe partea carosabila, care vor fi executate in paralel, astfel incat, la sfarsitul acestei luni, tot sectorul sa fie redat circulatiei, in conditii de siguranta“, a mai declarat Humor.
Lotul trei al Autostrazii Sibiu-Orastie, inaugurat in noiembrie 2014, a fost inchis traficului rutier, din septembrie 2015, intre Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt, reprezentantii CNADNR spunand ca problemele au aparut din cauza ”executiei necorespunzatoare a lucrarilor”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006011 (s)