News Flash:

Se inchid semafoare din Marasti! Robu anunta noi santiere pentru fluidizarea traficului

19 Septembrie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii

„Hater-ii” lui Nicolae Robu spun ca este „dezastru” in traficul din Timisoara, asa ca edilul-sef isi prezinta iarasi realizarile pe reteaua lui preferata de socializare. El spune ca a facut cate-n luna si-n stele pentru soferii timisoreni, pe care ii anunta ca le pregateste noi santiere. Pana una alta, a decis ca semafoarele din „turbo-giratia” Marasti raman oprite.

Primarul Nicolae Robu a decis pana la urma, cu ajutorul prietenilor virtuali: semafoarele din sensul giratoriu Marasti vor ramane oprite, cel putin „pentru perioada urmatoare”. Au fost pornite sambata si testate pana marti.

 „Avem o noua realizare importanta in orasul nostru: turbo-giratia din Piata Marasti. Am incercat-o atat fara semaforizare, cat si cu semaforizare. Fiecare varianta prezinta avantaje si dezavantaje specifice. Parerea a 79% dintre cei aproape 4.000 de repondenti este ca e mai bine fara semafoare. Prin urmare, pentru perioada urmatoare, vom scoate din functiune semafoarele si vom monitoriza cum merg lucrurile fara (evident, in luarea deciziei am avut in vedere si alte considerente, nu doar rezultatele sondajului, mai bine zis consultarii cu dv, cetatenii)”, a anuntat, marti, primarul Nicolae Robu.

Edilul-sef a insiruit iarasi cateva lucrari finalizate in cei sase ani de cand e primar, multe dintre ele avand proiecte inca de pe vremea fostei administratii.

 „O spun din nou: sistemul de mobilitate al unui oras de talia si cu specificitatile Timisoarei este unul foarte complex. Noi ni l-am modernizat substantial in acesti 6 ani de cand sunt primar. Sa ne imaginam cum s-ar fi circulat astazi in oras, avand in vedere cresterea uriasa in ultimii ani a numarului de masini, fara: noul pasaj Michelangelo, noile pasaje Popa Sapca si Jiul, inlocuitoarele fostelor pasaje inguste omonime, axa Pictor Zaicu – Demetriade, functionalizata, arterele inspre / dinspre Jimbolia, Lipova, respectiv Giroc – adica: strazile Closca+Ovidiu Bala, Calea Sever Bocu, Calea Martirilor- largite la 4 benzi, strada Podeanu largita la 4 benzi, strazile Surorile Martir Caceu si Aleea FC Ripensia, largite la 3 benzi pe sens, strazile Coposu, Pestalozzi si Tache Ionescu amenajate incat ambele cele 2 benzi carosabile ale lor sa fie libere efectiv, nu blocate de masini in stationare, noile strazi Legatura Torac – Stan Vidrighin si Prelungirea Bd. Sudului, plus multimea de noi strazi sau extensii de strazi existente pe latime si/ sau lungime in cartiere, cele peste 10 noi sensuri giratorii, etc., etc. Dar, mai avem foarte multe de facut. Si le vom face!”, i-a asigurat Robu pe prietenii virtuali.

Prin urmare, se pregatesc noi santiere. Unul ar fi pe strada Martin Luther de langa Punctele Cardinale, despre care se vorbeste inca din primavara lui 2017, iar altul pentru „functionalizarea” intersectiei Punctele Cardinale. Din nou.

 „In curand, vom functionaliza mai bine intersectia Punctele Cardinale – vezi desenul atasat – si vom largi la 3 benzi strada unisens Martin Luther. De asemenea, vom largi la 3 benzi pe sens str. Aries, intre Casa Tineretului si Spitalul Judetean. In 2019, vom finaliza largirile la mai mult de dublu fata de acum a podurilor Erilor si Dragalina. Dar in 2019 vom ajunge si la stadiul «lucru pe teren» cu marile proiecte: Pasajul Solventul (nou), Pasajul Consiliul Europei (nou), Podul Jiul (nou), Podul ILSA (nou), Inelul 4, Inelul 2. In paralel, vom persevera in preocuparea noastra neintrerupta din 2012 pentru Centura Sud”, a anuntat Robu.

Primarul Timisoarei este optimist si spune ca, pana la sfarsitul lui 2020, in Timisoara se va circula „altfel”.

 „Cand toate acestea si multe altele mai marunte vor fi gata – estimez ca pana la finele anului 2020 -, in Timisoara se va circula altfel, in pofida faptului ca numarul de masini va creste in continuare foarte mult. De altfel, chiar rau nu se circula nici acum si oricine poate vedea asta pe Google Maps, in comparatie cu alte orase similare. Numai in mintea hater-ilor e… «dezastru»!”, a conchis Nicolae Robu pe reteaua de socializare.


nicolae robu dezastru traficul timisoara oprite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006819 (s)