News Flash:

Se cere demisia lui Banicioiu!

5 Mai 2015
1241 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu1
Copresedintele PNL Alina Gorghiu a cerut, marti, demiterea ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pentru problemele de implementare a cardurilor de sanatate si asumarea responsabilitatii politice de catre premierul Ponta, pentru gravele probleme din sistemul de sanatate.
”In timp ce sute de romanii stau la cozi sa-si ridice cardurile de sanatate, medicii nu pot elibera retete, iar pacientilor li se refuza compensarea medicamentelor si, chiar mai grav, in unele cazuri, internarea, ministrul Sanatatii da indicatii de la mii de kilometri, din turneul arab al premierului. Ministrul Banicioiu a ales ca in perioada de debut a implementarii cardului de sanatate sa plece in delegatia oficiala a premierului. PSD este efectiv un partid bolnav, fara sanse de a se face bine vreodata, iar ministrul Sanatatii a devenit un pericol pentru sanatatea publica”, a declarat Alina Gorghiu, pentru MEDIAFAX.
Gorghiu a mentionat ca, ”asa cum Nicolae Banicioiu si Victor Ponta au promovat impreuna, ca lideri de tineret ai PSD, si impart deplasarile externe ale Guvernului, asa ar trebui sa si plece din functie, tot impreuna”.
”Solicit demisia/demiterea de urgenta a ministrului Banicioiu, pana aterizeaza avionul oficial, si asumarea responsabilitatii politice de catre prim-ministru pentru gravele probleme din sistemul de sanatate”, a afirmat aceasta.
Copresedintele PNL a mentionat ca nu se refera ”doar la ultima criza, cea a cardurilor de sanatate, care a bulversat tot sistemul, ci si la scaderea ratei de vaccinare de la 95 la suta in 2013, la 80 la suta in 2013, o cota considerata de specialisti drept periculoasa, la conditiile aproape inumane din spitalele din Romania si, in general, la modul dispretuitor in care sunt tratati, de catre stat, atat doctorii cat si pacientii. ”
Aproape 1.000 de persoane au asteptat la coada, luni, la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti pentru a-si lua cardul de sanatate sau o adeverinta, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute medicii de familie le-au spus ca din 1 mai nu vor mai fi primiti in spitale fara acesta.
Inca de la ora 05.00, la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) s-au adunat cateva zeci de persoane. Numarul acestora a crescut in orele urmatoare, astfel ca pana la 13.00 aproape 1.000 de persoane au stat la coada pentru a solicita cardul de sanatate sau o adeverinta.
"Am venit de la 5 dimineata sa-mi caut cardul. Am auzit de la medicii de familie ca nu ne mai primesc la spital daca nu avem card de sanatate. Aici, la Casa Bucuresti ni spune sa-i reclamam pe doctorii care ne spun asa ceva, pentru ca nu este corect cum procedeaza medicii", a spus una dintre persoanele care venise sa ia cardul pentru un nepot ce urmeaza sa fie internat, marti, intr-un spital privat aflat in relatie contractuala cu CASMB.
Purtatorul de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca implementarea, de la 1 mai, a cardului de asigurari de sanatate a creat, in principal, aglomeratie, dupa anuntul medicilor de familie ca pacientii nu vor primi servicii medicale fara card.
"Oamenii spun ca medicii nu ii primesc fara aceste carduri. I-am rugat sa-i reclame pe doctori, pentru ca acestia nu au voie sa-i refuze, dar decat sa se certe cu medicul lor, oamenii prefera sa vina la CASMB si sa se certe cu noi", a spus Cristina Calinoiu.
Potrivit acesteia, de mai bine de o luna, CASMB a lansat mai multe aplicatii, astfel incat toti cei care nu au primit cardul sa-l poata ridica in conditii civilizate.
In Bucuresti, au fost acordate, luni, aproape 7.500 de servicii medicale. Dintre acestea, au fost acordate 3.608 servicii medicale fara card, 2.946 de catre medicii de familie, iar 3.823 dupa validarea cardului, dintre care 2.277 de catre medicii de familie. Mediafax.ro

copresedintele pnl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006113 (s)