News Flash:

Scrisoarea rectorilor, CONTESTATA. Ioan Aurel Pop, de la Universitatea “Babes-Bolyai”, nu a semnat scrisoarea de sustinere a lui Valentin Popa, desi numele sau era mentionat in document

30 Ianuarie 2018
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
popa

Universitatea “Babes-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca sustine ca rectorul Ioan Aurel Pop nu a semnat scrisoarea prin care 45 de rectori si-au exprimat sprijinul pentru Valentin Popa ca ministru al Educatiei si nu a intreprins nicio actiune oficiala menita sa implice institutia in vreo atitudine politica.
Purtatorul de cuvant al UBB Cluj-Napoca, Laura Irimies, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca rectorul Ioan Aurel Pop a afirmat ca “nu a semnat nicio scrisoare de sustinere a niciunui ministru”.

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj-Napoca transmis, marti, in urma aparitiei numelui rectorului Ioan Aurel Pop printre semnatarii scrisorii de sustinere a lui Valentin Popa ca ministru al Educatiei, Universitatea nu are rolul de a valida sau invalida public propunerile partidelor politice in functii publice.

“Ca urmare a informatiilor care au generat in spatiul public o nedorita confuzie in privinta pozitiei UBB si a rectorului UBB, Ioan-Aurel Pop, in legatura cu desemnarea noului ministru al Educatiei, rectorul Universitatii <Babes-Bolyai> nu a intreprins, in ultimele zile, nicio actiune oficiala menita sa implice institutia in vreo atitudine politica si nici nu a facut vreo declaratie publica pentru sustinerea vreunui candidat la functia de ministru. UBB nu are rolul de a valida sau invalida public propunerile partidelor politice in functii publice. UBB poate doar sa fie consultata pentru desemnari in functii de conducere relevante academic, insa, in final, responsabilitatea publica se cuvine sa apartina, ca in orice stat democratic, partidelor politice, fara a fi delegata altor actori sociali”, se arata in comunicat.


Pe de alta parte, comunitatea academica a UBB considera ca un ministru al Educatiei se impune a fi ”o personalitate cunoscuta si respectata de catre opinia publica, o persoana cu experienta in invatamant, cu o cariera didactica si cu o opera stiintifica de mare prestigiu”.

”UBB va sustine toate masurile noului ministru care vor fi congruente cu setul de bune practici academice europene si, ca parte a sistemului educational condus de Minister, va fi un colaborator pro-activ si/sau partener al ministrului (daca va fi solicitata) in elaborarea unor astfel de masuri”, se mai arata in comunicatul UBB.

De asemenea, reprezentantii UBB sustin ca universitatea va avea, ca pana acum, atitudini critici constructive fata de acele masuri ale Ministerului care nu corespund cu aria europeana a educatiei si cercetarii, arie din care universitatile romanesti fac parte.

”Ca urmare, in acest moment, dupa investirea in functie, conducerea UBB ii ureaza succes noului titular al Ministerului Educatiei Nationale, reafirmandu-si hotararea ferma de a se inscrie, ca pana acum, in efortul general de sustinere a performantei in invatamantul superior romanesc”, se mentioneaza in comunicat.

Reactia vine dupa ce numele lui Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii ”Babes Bolyai” din Cluj Napoca, a aparut intr-o scrisoare pentru sustinerea lui Valentin Popa in functia de ministru al Educatiei. Presedintele Consiliului National al Rectorilor, Sorin Cimpeanu, declara, duminica, pentru MEDIAFAX, ca sunt 45 de rectori din tara care au semnat o scrisoare deschisa pentru sustinerea lui Valentin Popa in functia de ministru al Educatiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1403 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006503 (s)