News Flash:

Scolile fara autorizatie sanitara din Timis, lasate de izbeliste de catre Minister!

30 Septembrie 2015
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala la tara1 1
In Timis sunt 17 scoli fara autorizatie sanitara. Ministrul Educatiei spunea la Timisoara in luna februarie a acestui an ca, pe parcursul anului scolar 2015-2016, aceste probleme se vor rezolva. Principalele cauze pentru care scolile nu au autorizatie sunt lipsa apei curente sau a canalizarii, dar si faptul ca unele scoli se afla in santier. Oricum, scolile pot functiona, pe propria raspundere, si fara aceasta autorizatie.
Aflat din nou la Timisoara, ministrul Educatiei si Cercetarii a spus ca ministerul nu se poate implica cu fonduri in lucrari la aceste scoli, care apartin administratiilor locale.
„Lucrarile se vor realiza in parteneriat cu autoritatile locale si cu Ministerul Dezvoltarii Regionale. Ministerul Educatiei nu are posibilitatea sa intervina financiar in sustinerea scolilor, chiar si in masura in care bugetul Educatiei permite acest lucru. Obligatia morala pe care o are Ministerul Educatiei, de asemenea, ar fi de natura sa oblige interventia. Nu avem posibilitatea legala sa intervenim in scoli deoarece acestea se afla in proprietatea consiliilor locale. Curtea de Conturi considera nelegala interventia in scoli, ceea ce sigur creeaza un sentiment de frustrare, pentru ca nu putem interveni nici macar in aceste situatii speciale, in care avem evenimente deosebite – incendii sau inundatii, cand ar trebui sa intervenim direct in sprijinul acelei scoli. Singura cale legala este promovarea unei hotarari de guvern speciala pentru acea scoala anume”, a spus ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la Timisoara, scrie tion.ro.
In tara sunt 19.000 de scoli, iar lipsa autorizatiei sanitare este generata in 80 la suta dintre cazuri de problemele legate de alimentarea cu apa si canalizare – probleme care in general nu pot fi rezolvate punctual, ci ele se rezolva la nivelul localitatii respective sau a zonei.
In Timis sunt 614 scoli – 199 cu personalitate juridica si 415 structuri arondate. Dintre acestea, 17 nu au autorizatie sanitara de functionare – 8 in mediul rural si 9 in mediul urban.
Pentru scolile din mediul urban Consiliul Judetean Timis va aloca bani pentru rezolvarea problemelor cu apa si canalizarea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005594 (s)