News Flash:

Scolile din Timis care vor fi reparate cu bani de la buget

16 Octombrie 2015
1385 Vizualizari | 1 Comentarii
scoala la tara1
Reprezentantii Primariei Timisoara, impreuna cu cei ai Inspectoratului Scolar si alesii locali vor stabili in sfarsit cine va beneficia de milionul de euro promis de autoritati anul trecut, pentru scoala cu cele mai bune performante. A fost organizata o competitie, asa cum s-a anuntat, dar banii vor fi impartiti intre mai multe unitati de invatamant pana la urma, care vor beneficia de fapt de lucrari de reparatii, noi amenajari sau dotari. Si asta, anul viitor. Vedeti lista scolilor premiate.
Viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu a anuntat la inceputul anului scolar 2014-2015 competitia pentru un milion de euro. Edilul spunea atunci ca scoala cu cele mai bune performante va beneficia de aceasta suma – practic de lucrari de reparatii, extinderi, prime in valoare de un milion de euro.
A inceput un nou an scolar, nicio unitate de invatamant din Timisoara nu a fost premiata inca in baza competitiei anuntate, dar intre timp s-au stabilit proceduri si s-au facut clasamente. S-a stabilit ca institutiile de invatamant sa fie impartite in mai multe categorii si sa fie premiate mai multe scoli.
„Dosarele au trebuit depuse de catre scoli la Inspectoratul Scolar Judetean pana in 9 septembrie, a fost si ultima sesiune a Bacalaureatului, care reprezinta unul dintre punctajele in cadrul acestui concurs. Acum se calculeaza punctajele. Noi am dat o hotarare de consiliu local prin care am aprobat metodologia si premierea scolilor. Sunt luate in considerare rezultatele de anul acesta la toate concursurile: Evaluare Nationala, Bacalaureat, inclusiv cea de-a doua sesiune”, explica Diaconu la inceputul scolii, scrie tion.ro.
In cele din urma s-au facut evaluarile, iar consilierii locali urmeaza sa aprobe, in sedinta de vineri, clasamentului unitatilor de invatamant preuniversitar de stat care au participat la competitia organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Timis si premierea lor.
„Premiile constau in lucrari de reparatii, amenajari sau dotari stabilite de comun acord cu fiecare unitate de invatamant selectata, fondurile necesare executarii acestora asigurandu-se de la bugetul local al municipiului Timisoara”, se arata in referatul noului proiect de hotarare.
Vor fi premiate scolile cu rezultate deosebite la examenele nationale, la olimpiadele si concursurile scolare si, desi competitia a fost deschisa pentru toata lumea, multe nu s-au inscris.
Clasamentul transmis de Inspectoratul Scolar Timis in urma evaluarii dosarelor de candidatura arata in felul urmator:
- Colegii nationale, licee teoretice si licee vocationale
1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil”
2. Liceul Teoretic „Bela Bartok”
3. Colegiul National de Arta „Ion Vidu”
4. Liceul Teoretic „William Shakespeare”
- Colegii tehnice si licee tehnologice (cu clasele IX-XII)
1. Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara
2. Colegiul Economic „F.S. Nitti”
- Colegii tehnice si licee tehnologice (cu clasele I-XII)
1. Colegiul Tehnic „Ion Mincu”
2. Liceul Tehnologic Transporturi Auto
- Scoli gimnaziale
1. Scoala gimnaziala nr. 30
2. Scoala gimnaziala nr. 16 „Take Ionescu”
3. Scoala gimnaziala nr. 19 „Avram Iancu”
4. Scoala gimnaziala nr. 27
- Gradinite
1. Gradinita cu Program Prelungit nr. 14
Ar urma sa fie premiata prima institutie de la fiecare cateogorie, dar banii vor putea fi alocati de-abia anul viitor.
„Suma totala pe care noi am propus-o, si care teoretic va fi cuprinsa in bugetul pe anul 2016, va fi aceasta – un milion de euro. In clasament apar doar unitatile de invatamant care s-au inscris in competitie si au fost evaluate de Inspectoratul Scolar. De aceea este si o singura gradinita, doar una s-a inscris, vom vedea cum vom proceda in acest caz. Va fi premiat primul loc la fiecare cateogorie, dar asta nu inseamna ca nu vom incuraja in continuare programele de investitii si amenajare la scoli, ca nu vor fi finantate alte scoli, acesta este un bonus pentru cele cu performante”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004818 (s)