News Flash:

SCANDALUL VOLKSWAGEN - Martin Winterkorn, directorul general al grupului VW, a DEMISIONAT

24 Septembrie 2015
1201 Vizualizari | 0 Comentarii
Martin Winterkorn
Martin Winterkorn, directorul general al grupului Volkswagen, a anuntat miercuri dupa-amiaza ca demisioneaza, asumandu-si responsabilitate in scandalul emisiilor izbucnit in Statele Unite.
"Sunt socat de evenimentele din ultimele zile. In principal, sunt uimit de faptul ca deficiente de aceasta amploare au fost posibile in Grupul Volkswagen. In calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel si am cerut Consiliului de supraveghere sa accepte incheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen. Fac acest gest in interesul companiei, desi nu am fost constient de nicio neregula de care sa fiu eu responsabil", a spus Winterkorn.
"Volkswagen are nevoie de un nou inceput, inclusiv la nivel de personal. Eu deschid drumul pentru un nou inceput prin demisia mea", a adaugat Winterkorn.
Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) acuza grupul auto Volkswagen ca a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante. "Grupul auto german a instalat un software pentru a induce in eroare autoritatile americane in privinta emisiilor poluante", anunta Agentia americana pentru Protectia Mediului. Constructorul auto german ar fi instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi. Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului.
Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 si modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce in eroare sistemele de masurare a noxelor.
Guvernul de la Berlin a cerut luni constructorilor de automobile informatii tehnice suplimentare pentru a se putea verifica daca in Germania sau in Europa exista probleme privind respectarea normelor de poluare, in contextul scandalului in care este implicat grupul auto Volkswagen in Statele Unite.
Oficiali din Germania si Franta au cerut marti ca investigatiile referitoare la manipularea de catre Volkswagen a testelor pentru emisiile poluante ale vehiculelor diesel sa fie extinse la nivelul intregii industrii auto. Volkswagen a anuntat ca intentioneaza sa aloce 6,5 miliarde de euro in trimestrul trei pentru acoperirea costurilor remedierii neregulilor legate de emisiile poluante ale motoarelor diesel instalate pe 11 milioane de vehicule la nivel mondial, in conditiile in care scandalul declansat in SUA se extinde. Mediafax.ro

martin winterkorn statele unite grupul volkswagen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005692 (s)