News Flash:

SCANDALUL MORAVITA: 17 politisti de frontiera si contrabandisti arestati preventiv dupa descinderi

3 Iunie 2016
938 Vizualizari | 0 Comentarii
vama moravita
Un numar de 17 persoane, politisti de frontiera si contrabandisti, inclusiv seful PTF Moravita si un sef de tura, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile in urma descinderilor de la Moravita, fiind acuzate de luare sau dare de mita, precum si constituirea unui grup infractional organizat.
Magistratii Tribunalului Timis au decis, miercuri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a 17 persoane, politisti de frontiera si contrabandisti, implicate in dosarul de coruptie de la Vama Moravita, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Printre cei arestati preventiv se numara si seful Punctului de Trecere a Frontierei Moravita, Gabriel Furcea, dar si un sef de tura, Cristian Sturza.
Potrivit reprezentantilor Tribunalului Timis, avocatii celor 17 au declarat recurs verbal imediat dupa aflarea sentintei, acesta urmand sa se judece la Curtea de Apel Timisoara.
Un numar de 60 de persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT in urma descinderilor de marti dimineata de la Vama Moravita, ce vizau un dosar de coruptie in randul politistilor de frontiera. Dintre cei audiati, procurorii DIICOT au decis retinerea pentru 24 de ore a unui numar de 26 de persoane.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, mita pentru politistii de frontiera varia intre cateva sute de lei si un euro, contrabandistii fiind structurati pe diferite paliere. Totodata, in timpul anchetei a reiesit ca politistii de frontiera erau chiar responsabili pentru un anume contrabandist. Mita pentru un bax de tigari adus ilegal in tara era de 50 de euro, iar gruparea se ocupa si de contrabanda cu produse de lux. De asemenea, politistii de frontiera de la Moravita ar fi fost implicati chiar si in traficul de migranti, dar si in ajutarea unor infractori sa fuga din tara, dar politistii de frontiera cereau mita si persoanelor cu abateri mici, de natura contraventionala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006431 (s)