News Flash:

SCANDAL URIAS la o scoala din Timisoara! Directorul, acuzat ca jigneste profesorii!

31 Octombrie 2015
1443 Vizualizari | 1 Comentarii
ISJ Timis
Mariea Stefan: „Intotdeauna am cerut sa-si faca toti treaba la clasa cat mai bine si cat mai bine pentru copii. In incercarile acestea sigur ca am deranjat in stanga, am deranjat in dreapta”

Profesori de la Colegiul National CD Loga din Timisoara se plang ca directoarea le vorbeste urat si in general fac referire la comportamentul verbal al conducatorului institutiei scolare in relatia cu ei. Acestia au inaintat un memoriu Sindicatului Spiru Haret si Ministerului Educatiei in acest sens si cer un mediu mai sanatos in scoala, bazat pe respect. Directorul Colegiului Loga Mariea Stefan spune ca acuzatiile profesorilor sunt false si ca problemele sunt, de fapt, altele. Memoriul l-au depus si semnat 28 de profesori, plus doi angajati din personalul didactic auxiliar. Se pare ca totul a plecat de la o situatie petrecuta in scoala. Este vorba despre modificarea unor note de catre o doamna... profesoara. Notele au fost ingrosate, in loc de a fi taiate cu o linie, stampilate, in catalog. Profesoarei i s-a dat calificativul nesatisfacator de consiliul de administratie. Profesoara a contestat calificativul. O comisie a evaluat contestatia si i-au dat calificativul bine. Mariea Stefan a spus ca nu este corecta aceasta decizie. „Noi am inaintat memoriul cu adresa de insotire la Inspectoratul Scolar. Nu putem sa ne amestecam intr-o chestiune unde nu avem cadrul legal. Profesorii au o serie de plangeri vizavi de comportamentul directoarei. Ei afirma faptul ca se comporta urat cu ei, ca vorbeste urat cu ei, ca le-a stabilit program cu publicul, ca refuza sa discute cu ei, ca ii scoate afara din directiune. Acum, stiti cum e, asculti o parte... Directoarea nu a apelat la noi, nu are un diferend cu noi, ci cu cadrele didactice care sunt de toate tipurile. Acum, sigur, sunt o serie de chestiuni care nu stiu in ce masura sunt reale. Sunt 30 de cadre didactice care si-au asumat prin semnatura acel memoriu. Nu cer demiterea directoarei, ei vor un climat serios de munca, sanatos, bazat pe respect reciproc. Ei vor ca directoarea sa-si schimbe comportamentul”, spune Virgil Popescu, liderul Sindicatului Spiru Haret din Timis, scrie ziuadevest.ro.
„Fals, fals, sunt vorbe aruncate. Am fost colegi atatia ani de zile si eu sunt aceeasi, nu de azi, de ieri, dintr-o data... Eu nu vreau sa-i vorbesc pe ei de rau, dar e o falsa problema. Deranjati de adevarul pe care l-am spus si-au unit fortele. Mai exista o componenta, imi e greu sa o exprim, nu as fi vrut sa ajung la asta, o presiune care vine din partea unui partid politic de la nivelul 2-3. Acele note trecute in catalog sunt falsificate de catre o anumita doamna. Calificativul nesatisfacator i s-a schimbat doamnei profesoare in bine de catre acea comisie, pe care am chemat-o a doua zi la o discutie si am discutat ca de la director la o echipa care in contextul unei metodologii a permis ca acesasta comisie sa aiba un punct de vedere pe langa cel al consiliului de administratie. Eu nu am fost de acord cu solutia data de comisie. Mi se pare ca e un gest de sfidare al consiliului de administratie, de desconsiderare a valorilor acestei scoli, daca a modifca note cu de la sine putere este in regula. Doamnei i-a ramas calificativul dat de acasta comisie. Intotdeauna am cerut sa-si faca toti treaba la clasa cat mai bine si cat mai bine pentru copii. In incercarile acestea sigur ca am deranjat in stanga, am deranjat in dreapta. In contextul acesta s-au suparat pe mine azi unii, maine altii, dar departe de a fi ceea ce spun ei. Scoala asta nu merita acest lucru pentru un profesor care nu-si face treaba bine. Ei m-au pus la zid, au incercat totul, iar eu nu sunt omul care sa cedez acestui gen de presiuni, cata vreme stiu bine ca mi-am facut treaba si datoria fata de scoala asta si fata de ei. Niciunul dintre ei nu a spus explicit la ce se refera cand spun ca nu le vorbesc frumos”, spune Mariea Stefan, directorul Colegiului National CD Loga din Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006600 (s)