News Flash:

Scandal la Spitalul Judetean Timisoara

30 Ianuarie 2015
1559 Vizualizari | 0 Comentarii
O timisoreanca acuza medicii de la Spitalul Judetean din Timisoara ca au scos-o pe bunica sotului ei pe hol, si au lasat-o acolo, pe o targa, dupa ce aceasta a murit la o sectie a acestei unitati sanitare din urbea de pe Bega.

„Daca mori in Spitalul judetean din Timisoara esti scos pe coridor si lasat acolo, ca un sac de cartofi, sa zaci cu orele! Mi se pare inuman si absolut impotriva deontologiei medicale!”, spune timisoreanca.
Totul a avut loc in urma cu doua zile. Bunica sotului ei era internata la sectia ATI, dializa, iar, dupa ce a murit, timisoreanca spune ca a fost scoasa pe hol si lasata sa „zaca” acolo. Femeia povesteste ca bunica sotului ei a fost lasata pe hol, pe o targa inalta.
„Toata lumea trecea pe acolo, o loveau cu carucioarele”, spune femeia, inca marcata de acea imagine.
„Eu am sesizat situatia in care ar putea ajunge multe familii. Acum sper ca aceste familii sa fie constiente de tratamentul aplicat, in unele cazuri, de sistemul medical si sa faciliteze sau prioritizeze cineva, cumva, renovarea si modernizarea spitalelor din Romania”, spune cea care a reclamat cazul, potrivit tion.ro.
Managerul Spitalului Judetean Timisoara, Marius Craina, spune ca nu aceasta este procedura in institutia pe care o conduce.
„Procedura la noi este clara – daca Doamne fereste se produce decesul pacientul ramane doua - patru ore in salonul respectiv, dupa care este transferat la morga. Exclus ca si conform procedurii si cred ca si uman si moral, sa se intample asa ceva. Eu nu cred”, spune doctorul Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
La randul sau, purtatorul de cuvant al spitalului, Dan Ilincariu, precizeaza ca, potrivit legislatiei, dupa declararea decesului, pacientul este lasat in sectie timp de doua ore, iar apoi este transferat la morga.
„Nu cunosc cazul, nu stiu despre ce e vorba, voi incerca sa aflu. Legislatia spune asa - dupa ce se declara decesul unui pacient, acesta este lasat in sectie timp de doua ore, dupa care este transferat la morga. El ramane in pat, e un cadavru, se acopera, se pune un paravan in jurul lui. Se poate intampla, daca avem un pacient foarte, foarte grav si trebuie adus in terapie intensiva si nu mai sunt locuri, atunci cadavrul il punem pe o targa, il acoperim. Se poate intampla sa fie scos pe hol, daca este un alt pacient. Daca avem nevoie de loc evident este pus pe o targa ca sa putem ajuta si alti pacienti”, a explicat doctorul Dan Ilincariu.

timisoreanca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008341 (s)