News Flash:

Satenii din Gataia sunt disperati! Zeci de gospodarii au fost inundate

1 Iulie 2016
1523 Vizualizari | 0 Comentarii
gataia apa
 ISU Banat si Administratia Bazinala de Apa (ABA) Banat au amenajat, miercuri, 10 mii de saci cu nisip pe malul stang al raului Barzava, in orasul Gataia, in conditiile in care in zona apele au depasit cotele de inundatie si s-au revarsat, inundand aproximativ 40 de gospodarii. 
'Pe raul Barzava, amonte si aval de Gataia, este mentinut codul rosu de inundatii, prognozat de INHGA, pana azi la ora 16,00. In localitatea Sosdea, amonte Gataia, ABA Banat actioneaza deja pentru stavilirea deversarilor, prin suprainaltari de diguri cu saci de nisip. In aceasta actiune participa si localnici din Comitetul local pentru Situatiile de Urgenta. Pe sectorul Valea Terovei si statia hidrometrica Gataia, nivelul cursului Barzavei este in scadere', au anuntat Apele Banat, miercuri. 
Reprezentanti ai ISU Banat au declarat pentru AGERPRES ca miercuri dupa amiaza cotele apelor erau stationare, dar peste limita digului, cu ape revarsate. 
'Apa a depasit ultima cota de aparare a digului si a trecut peste, afectand 30 de case din Gataia, iar din cartierul Sculea, 10. Debitul este stationar, dar peste cota de pericol. Persoanele s-au autoevacuat, nu avem victime. Apa a ajuns la 1 metru in curti si la 5-10 cm in case. S-a intervenit si sunt, in continuare pregatiti de interventie, 100 pompieri din Timis si din judetele Arad, Hunedoara si Bihor, jandarmi, militari, echipe salvo. S-a lucrat deja pentru consolidarea digului cu 10 mii de saci cu nisip. De asemenea, sunt pregatite 20 de motopompe, intre care sunt si motopompe de capacitate mare', a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Lucian Mutu, purtator de cuvant al ISU Banat. AGERPRES 

isu banat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006567 (s)