News Flash:

Sapte medalii, cucerite de elevii romani la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia

13 Mai 2015
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
medalii
Elevii romani au cucerit sapte medalii - trei de aur si cate doua de argint si de bronz - si o mentiune la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia/APHO 2015, ce a avut loc, intre 3 si 11 mai, la Hangzhou, China.
Aflata la a doua prezenta in calitate de invitat special la Olimpiada Internationala de Fizica a tarilor din Asia, echipa Romaniei a obtinut sapte medalii (trei medalii de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz) si o mentiune, anunta Ministerul Educatiei.
Medaliati in 2014 cu argint, Dan Stefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Cretu (clasa a XI-a) si Cristian Alexandru Frunza (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur. Medaliile de argint au fost obtinute de Ileana Rugina (clasa a XII-a) - mentiune la editia precedenta - si Andrei Raduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Gaitan (clasa a XII-a) si Malin Stanescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu mentiune.
Toti cei opt elevi laureati studiaza la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
Pregatirea olimpicilor a fost asigurata de profesoarele Rodica Ionescu si Delia Davidescu, precum si de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregatire si selectie a lotului de fizica, provenite atat din unitati de invatamant preuniversitar, cat si din facultatile de fizica din Bucuresti, Iasi, Craiova si Cluj-Napoca.
Ajunsa la a XVI-a editie, competitia este destinata exclusiv statelor de pe continentul asiatic, Romania fiind singurul stat din afara acestui spatiu, invitat sa participe in semn de recunoastere si apreciere a rezultatelor deosebite obtinute in fiecare an la Olimpiada Internationala de Fizica.
Delegatia Romaniei a fost condusa de profesorii Delia Davidescu (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Sebastian Popescu (conf. univ. dr. si decan al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi).
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005614 (s)