News Flash:

Santier prelungit pe strada Mercy din Timisoara. Cand vor fi finalizate lucrarile la pavaj

30 Ianuarie 2015
1295 Vizualizari | 0 Comentarii
Pavarea cu piatra cioplita a strazilor din centrul istoric al Timisoarei se dovedeste a fi o lucrare mai anevoioasa decat parea la inceput. De exemplu, pavarea pe strada Mercy a fost inceputa in luna noiembrie a anului trecut, iar ultimele estimari ale primarului Nicolae Robu arata ca aceasta se va finaliza in luna martie. Cu toate ca mai sunt doar cateva luni pana cand acest proiect pe fonduri europene trebuie finalizat, primarul Timisoarei sustine ca nu se va face rabat de la calitate.
Pe jos si neinsotit, Robu a venit in inspectie, joi dupa-amiaza, in centrul istoric al Timisoarei. La final, el a concluzionat ca lucrarile pe strada Florimund Mercy avanseaza greu, dar acest lucru se intampla din cauza ca pavarea acestei strazi seamana cu un puzzle urias, ce trebuie facut extrem de migalos.
„Am venit sa vad ce s-a mai facut. Este o lucrare foarte, foarte migaloasa, exigenta noastra este ridicata pentru ca vrem sa iasa bine, dar trebuie sa tinem seama ca lucram cu piatra cioplita. Piatra cioplita este inevitabil neregulata ca forma si atunci trebuie foarte multe incercari pana cand se gasesc pietrele cele mai potrivite ca sa constituie un aliniament. Eu cred ca lucrarea este de calitate pana acum. Sigur ca mai sunt lucruri pe care le-am semnalat, unde mai trebuie intervenit, mai trebuie scoasa cate o piatra, chiar mai multe, trebuie refacut. Acum se lucreaza si cu piatra mare, aici, in zona centrala (a strazii – n.r.) si, spre surprinderea mea, merge foarte greu. (...) Pentru ca si acestea sunt neregulate ca grosime si pentru ca sa iasa suprafata plana, trebuie sa faca nenumarate incercari. Am asistat putin sa vad cum merge lucrarea si am fost surprins sa vad cat este de anevoioasa si pe aceasta zona centrala”, a afirmat Robu pentru tion.ro.
El a estimat ca pavarea acestei strazi va dura cel putin pana in martie si ca dupa ce se va finaliza pavarea Pietei Libertatii, muncitorii se vor muta pe strazile Lucian Blaga si Vasile Alecsandri.
Cum proiectul de reabilitare a centrului istoric este finantat din fonduri europene si are ca termen limita vara acestui an, exista temerea ca orice depasire a termenelor asumate va insemna si pierderea banilor europeni. Robu sustine, insa, ca muncitorii nu vor face rabat de la calitate pentru a grabi ritmul de lucru, iar oficialii firmei i-au promis ca efectivele vor fi suplimentate atunci cand vremea o va permite.
„Nu trebuie sa facem rabat la calitate, pentru ca ceea ce facem, facem pentru o perioada foarte lunga de timp si aici e noua imagine a centrului istoric al Timisoarei. Eu cred ca ne vom incadra si in timp, firma Romprest ne-a promis ca va suplimenta numarul de muncitori. Insa e greu sa faca asta acum, intr-o perioada cu vreme incerta, pentru ca acest lucru comporta si costuri. Sa aduci oameni aici, sa ii platesti si ei sa nu poata lucra... inseamna costuri nejustificate”, a mai spus Robu.
Va reamintim ca proiectul pe fonduri europene prevede reabilitarea a patru piete si zece strazi din zona Cetate, care vor deveni pietonale. Este vorba de Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Sfantul Gheorghe, Piata General Traian Doda (fosta Tarcului) si strazile Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Grisellini, Strada Fara Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

mercy primarul timisoarei robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004523 (s)