News Flash:

Salariul mediu a crescut in septembrie cu 0,9%, la 1.698 lei

6 Noiembrie 2014
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
Castigul salarial mediu a crescut in septembrie, fata de luna precedenta, cu 15 lei (0,9%), la 1.698 lei net, cea mai mare valoare, de 5.776 lei, fiind inregistrata in extractia petrolului si a gazelor naturale, iar cea mai mica, de 996 lei, in hoteluri si restaurante.
"In luna septembrie 2014, in majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare fata de luna august 2014. Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, pentru «Ziua petrolistului»), sume din profitul net si din alte fonduri, dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (28,8%) si in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (10,9%). Majorari intre 5% si 10% au fost raportate in activitati de servicii anexe extractiei, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, activitati de posta si de curier, cercetare-dezvoltare.
Scaderile castigului salarial mediu fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea in luna august de premii ocazionale, sume din profitul net si alte fonduri. De asemenea, scaderile castigului salarial mediu net sunt cauzate de nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte ori ca urmare a concediilor de odihna cand nu se acorda tichete de masa si alte drepturi salariale), precum si de angajarile de personal cu castiguri salariale mici din unele activitati economice. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006223 (s)