News Flash:

S-a lasat ceata peste vaporasele lui Robu. Ce spune primarul Timisoarei despre circulatia vaporaselor pe Bega

27 Aprilie 2018
970 Vizualizari | 0 Comentarii
vaporase

Cate vaporase, aproape atatea pareri! Mai-marii care ne conduc nu reusesc sa se puna de acord si sa dezlege „misterul” care tine la mal ambarcatiunile Timisoarei, cumparate acum doi ani de primarie. Robu anunta recent ca problema e ca si rezolvata, dupa ce a dat un telefon din Portugalia, dar oficialii de la Bucuresti sunt de alta parere. Solutia ar fi o propunere legislativa facuta inca din ianuarie 2018, plimbata printre ministere. Intre timp, Timisoara se apropie de termenul limita impus de UE.
In 20 aprilie 2018, primarul Timisoarei, plecat intr-o vizita de lucru in Portugalia, anunta ca „problema vaporaselor e pe cale de a se rezolva (…), eu si d-na Secretar General al Ministerului Transporturilor, Elena Petrascu, convenind ca Primaria Timisoara sa puna la dispozitia Ministerului Transporturilor, ca sediu pentru viitoarea structura de tip regie «Administratia Caii Navigabile Canalul Bega», un spatiu corespunzator, in regim de comodat”.

Primarul si Ministerul Transporturilor

La cateva zile de la aceste afirmatii, Nicolae Robu ne-a spus ca mingea este la Ministerul Transporturilor.

„Nu e inca rezolvata. Am vorbit la Ministerul Transporturilor, pentru ca nemodificandu-se legea, dupa ce s-a respins amendamentul pe care l-am propus prin domnul deputat Marilen Pirtea, nu mai poate Ministerul Apelor sa faca aceasta structura si pana la urma o va crea Ministerul Transporturilor. Desigur, intr-o anumita intelegere la nivelul guvernului cu Ministerul Apelor si Padurilor. Si atunci, sediul ne-a fost cerut noua tot prin aceasta idee, ca se fac pregatirile. Am dat sediul, l-am comunicat luni dimineata la prima ora, este casa unde a fost biblioteca judeteana. Este un spatiu de pe str. General Magheru nr. 24, 105 metri patrati, l-am dat Ministerului Transporturilor ca sediu pentru viitoarea Regie de Administrare a Caii Navigabile Canalul Bega din subordinea/structura sa”, a explicat Robu pentru Tion.ro.

Anuntul primarului venea la scurt timp dupa ce colegul lui de partid, Marilen Pirtea, a spus ca PSD a mai pus o piedica vaporaselor, dupa ce a picat, in Comisia de mediu a Camerei Deputatilor, un amendament care ar fi rezolvat problema.

Edilul-sef crede ca acum guvernul pregateste documentele si ca in curand va da o ordonanta sau o hotarare care sa „rezolve problema”.

„Doamna secretar de stat n-a vorbit in nume propriu, mi-a spus ca s-a discutat la acest nivel si problema se va rezolva. Sediul o sa-l votam in CL, dar n-am mai avut cand, il dam in regim de comodat, ca el nu se da acum, eu am dat acordul de a da un sediu, lor le ajunge in aceasta etapa acordul acesta”, ne-a mai spus Robu.

Ministerul Transporturilor si Ministerul Apelor

Anuntul facut de colegul de partid al primarului Robu, deputatul PNL Marilen Pirtea, a venit in momentul in care un alt parlamentar liberal, Pavel Popescu, ar fi avut deja niste lamuriri de la Ministerul Transporturilor.

Mai-marii din Ministerul Transporturilor desfiinteaza spusele lui Robu, intr-un raspuns oficial catre Pavel Popescu, datat 11 aprilie 2018. Practic, oficialii MT spun ca nu se poate infiinta o Administratie a Canalului Bega in subordinea Ministerului Transporturilor, pentru ca ar afecta functionarea Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Solutia gasita pare simpla, dar se plimba intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Apelor si Padurilor inca din luna ianuarie. Ministerul Apelor si Padurilor a initiat un proiect de ordonanta a guvernului pentru ca Administratia Bazinala de Apa Banat sa indeplineasca si functia de administratie de cale navigabila, fara sa fie necesara o alta structura.

Mai multe detalii pe tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007789 (s)