News Flash:

S-a declansat URGIA! COD ROSU in cateva judete, drumuri blocate. NU plecati la drum cu masina!

29 Decembrie 2014
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Meteorologii au emis o noua avertizare de cod portocaliu, valabila pentru judetele Buzau, Vrancea, Braila, Tulcea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau si Prahova, in timp ce cea de cod galben a fost restransa la 15 judete din jumatatea estica si nordul tarii, pana luni la ora 18.00. Circulatia rutiera este intrerupta pe sapte tronsoane de drumuri nationale, din Buzau, Ialomita, Braila, Vrancea si Galati, din cauza ninsorii abundente si viscolului, iar pe A2 au inceput sa se formeze suluri de zapada, informeaza Centrul Infotrafic.
UPDATE 09:43 - Vaslui: Noua drumuri judetene, blocate din cauza viscolului; pe restul arterelor se circula greu
Autoritatile locale vasluiene au raportat noua drumuri judetene blocate din cauza intemperiilor vremii, care fac imposibila interventia utilajelor de deszapezire pentru redeschiderea circulatiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Totodata, pe celelalte drumuri judetene se circula in conditii foarte grele, avand in vedere viscolul puternic care formeaza suluri de zapada pe sosea.
„In cursul diminetii, am inceput sa intram cu utilajele de deszapezire pe majoritatea drumurilor judetene, insa, in multe situatii, activitatea este in zadar, in conditiile in care zapada este viscolita. Avem noua drumuri judetene inchise, insa si pe celelalte pot circula doar masinile 4x4 si cu garda inalta fata de sol. Insa, utilajele noastre stau pe pozitii si, daca va fi cazul, vom veni in sprijinul echipajelor de ambulanta si pompieri”, a declarat, luni, corespondentul Mediafax directorul SC Lucrari Drumuri si Poduri SA Vaslui, Adrian Cotiga.
UPDATE 08:54 - Tronsonul Bucuresti-Drajna din A2 si aproape toate drumurile nationale din Buzau si Braila, inchise
Tronsonul Bucuresti - Drajna din A2, toate drumurile nationale din Buzau si aproape toate din Braila, cu exceptia DN22 Braila - Galati, au fost inchise, din cauza ninsorii si vantului, informeaza Centrul Infotrafic.
Circulatia rutiera este intrerupta si pe alte tronsoane de drumuri nationale: DN2C Costesti (jud. Buzau) - Slobozia, DN2N Bogza - Dumbraveni (jud. Vrancea), DN23B Maicanesti - Ciorasti (jud. Vrancea), DN23A Gologanu - Tataranu (jud. Vrancea) si DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati).
In plus, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN4 Bucuresti - Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu - Urziceni, DN1B Albesti-Paleologu - limita judetul Buzau, DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, DN5B Giurgiu - Ghimpati si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita.
UPATE 08:10 - Infotrafic: Circulatia, intrerupta pe sapte drumuri nationale, pe A2 se formeaza suluri de zapada
Circulatia rutiera este intrerupta pe sapte tronsoane de drumuri nationale, din Buzau, Ialomita, Braila, Vrancea si Galati, din cauza ninsorii abundente si viscolului, iar pe A2 au inceput sa se formeze suluri de zapada, informeaza Centrul Infotrafic.
Intreruperea circulatiei a fost dispusa pe: DN2B Buzau – Braila, DN22 Ramnicu Sarat - Braila, DN2C Costesti (jud. Buzau) – Slobozia, DN2N Bogza Dumbraveni (judetul Vrancea), DN23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea), DN23A Gologanu - Tataranu (Vrancea) si DN24D Tulucesti - Varlezi (Galati).  
Din acelasi motiv, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN4 Bucuresti - Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu - Urziceni si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita, iar in judetul Buzau de la limita cu Ialomita pana la intrarea in municipiul Buzau.
Pe autostrada A2 ninge viscolit pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 12 si 86. Cu toate ca utilajele de deszapezire actioneaza permanent, in anumite zone incep sa se formeze suluri de zapada, iar soferii trebuie sa fie atenti si sa circule cu viteza redusa, se mai spune in comunicatul Infotrafic.
Centrul Infotrafic recomanda soferilor ca, inainte de a porni la drum, sa isi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna si sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, iar in timpul deplasarii, sa adapteze viteza in functie de conditiile meteo-rutiere si sa nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei sa respecte indicatiile si recomandarile politistilor rutieri care actioneaza permanent pe arterele pe care se circula ingreunat din cauza conditiilor meteorologice si sa permita accesul utilajelor de deszapezire.
UPDATE 08:00 - Cod rosu de ninsoare si vant in Buzau, Vrancea si Braila
Judetele Buzau, Vrancea si vestul judetului Braila vor fi sub cod rosu de ninsoare si vant, luni, de la ora 8.30 pana la 13.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.
In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 - 90 km/h, ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita si vizibilitate redusa spre zero.
Avertizarea este valabila pana la ora 13.00, urmand ca apoi cele trei judete sa intre sub avertizare de cod portocaliu.
UPDATE 07:10 - Circulatia este intrerupta pe patru drumuri nationale, din cauza ninsorii si viscolului
Circulatia rutiera este intrerupta pe patru tronsoane de drumuri nationale, din Buzau, Braila, Vrancea si Galati, din cauza ninsorii abundente si viscolului, informeaza Centrul Infotrafic.
Intreruperea circulatiei a fost dispusa pe: DN22 Ramnicu Sarat - Braila, DN2N Bogza - Caiata - Dumbraveni (judetul Vrancea), DN23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea) si DN24D Tulucesti - Varlezi (Galati).
Din acelasi motiv, circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone este restrictionata pe DN2B Buzau - limita cu judetul Braila si pe DN2C Costesti - limita cu judetul Ialomita (tot judetul Buzau).
Centrul Infotrafic recomanda soferilor ca, inainte de a porni la drum, sa isi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna si sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, iar in timpul deplasarii, sa adapteze viteza in functie de conditiile meteo-rutiere si sa nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei sa respecte indicatiile si recomandarile politistilor rutieri care actioneaza permanent pe arterele pe care se circula ingreunat din cauza conditiilor meteorologice si sa permita accesul utilajelor de deszapezire.
In judetele Buzau, Braila, Ialomita, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, in zona de munte a judetului Prahova, precum si in judetul Tulcea, cantitatile de precipitatii vor depasi local 25 - 30 l/mp, vantul va avea rafale de peste 70 - 80 km/h, viscolind si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri, potrivit avertizarii de cod portocaliu.
Avertizarea de cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei vizeaza acum Capitala si 15 judete, respectiv Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, nord-estul Muresului, Bistrita - Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt, Iasi si Botosani.
Astfel, in Moldova, in cea mai mare parte a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali si estul Carpatilor Meridionali va ninge viscolit. In Dobrogea precipitatiile vor fi mixte in primele ore ale intervalului si izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat in ninsoare. In aceste regiuni viteza vantului la rafala va depasi 55 - 65 km/h.
Avertizarea exte valabila luni de la ora 6.00 pana la ora 18.00.
Conform avertizarii emise anterior, codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei era valabil pana la ora 20.00 in judetele Buzau, Vrancea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, precum si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita si Prahova.
Cod galben era instituit tot pana atunci in Capitala si alte 25 de judete din tara, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Valcea, Calarasi, Constanta, Tulcea, Neamt, Suceava, Botosani, Iasi, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Maramures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Caras-Severin.

centrul infotrafic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004920 (s)