News Flash:

Rugaciune de 5 minute pe care sa o spui in fiecare zi, cand faci o pauza!!! Daca o spui cu toata dragostea si cu toata puterea ta, vei vedea minuni mari! Nu uita sa-I multumesti la sfarsit lui Dumnezeu!

22 Octombrie 2017
1392 Vizualizari | 0 Comentarii
RUGA
Sa ne rugam scurt si des, atunci cand programul nostru de activitati este aglomerat. Si Dumnezeu, vazand straduinta noastra, dragostea noastra pentru rugaciunea aia mica de cinci minute, va pastra harul Sau asupra noastra pe toata vremea cat noi vom fi ocupati cu treburile.
Cum sfatuiti sa se roage oamenii care au un program foarte incarcat: scoala, facultate, serviciu?

Scurt si des. Asta e. Cand? N-ai timp? Toti avem timp sa iesim sa mancam. Pai, inainte de a manca: cinci minute, cinci minute. Credeti-ma, chiar si rugaciunea pe care o spui, Tatal nostru inainte de masa, dar ce e greu sa mai adaugi si Imparate ceresc la asta? Aduna-te si fa-o ca pe o inchinare Domnului: Imparate ceresc, Mangaietorule
Zi-o cu toata dragostea si cu puterea ta, stiind ca nu prea ai timp sa te rogi, multumeste Domnului ca ai mancat si, in timp ce multumesti Domnului, zi si gandeste: Doamne, eu toata ziua mi-o pierd in desert, si acum Tu ma hranesti pe mine, toate cele bune mi le dai mie. Ganduri bune, de rugaciune.

Dupa aceea, te-ai sculat, multumeste-I Lui. Mai ai cinci minute, nu alerga! De ce alergam? Unde alergam? Scoala-te cinci minute si zi, daca mai ai langa masa unde mananci o Psaltire, din care poti sa citesti un psalm. Pai, nu este? Unde este? Cred ca in Lavsaicon e o pilda cu taranul care ara si avea Psaltirea la capatul brazdei si cand ajungea acolo, citea un psalm si iar ara, si iar un psalm.
Intelegeti, cam asta este si starea noastra. Nu trebuie mult deodata, daca avem program incarcat. Si Dumnezeu, vazand straduinta noastra, dragostea noastra pentru rugaciunea aia mica de cinci minute, va pastra harul Sau asupra noastra pe toata vremea cat noi vom fi ocupati cu treburile.

***

Nimic nu poate invinge puterea rugaciunii
Sa ne smerim inaintea Lui, si asa sa atragem pe Domnul catre noi. Puterea rugaciunii e mare, puternica si de mare pret inaintea lui Dumnezeu.
Sa staruim in rugaciuni fierbinti, sa ne smerim inaintea Lui, si asa sa atragem pe Domnul catre noi. Puterea rugaciunii e mare si de mare pret inaintea lui Dumnezeu. Puterea rugaciunii a stins puterea focului, gurile leilor le-a incuiat, mania vrajmasilor a infrant-o, razboaie a potolit, lupte a curmat, vifore a domolit, draci a gonit, portile cerului a deschis, legaturile mortii le-a risipit, bolile le-a vindecat, supararile a departat, pe vrajmasi i-a alungat, cetati clatinate a intarit, molimele si ranile cele trimise de sus le-a indepartat si, in sfarsit, toate feluritele lor grozavii si primejdii le-au nimicit. Acestea si multe altele a facut puterea rugaciunii.

***

Rugaciune puternica, la vreme de ispita
Doamne, Doamne, Cel ce ai ingaduit diavolului sa ispiteasca in Rai pe stramosii nostri Adam si Eva, spre a le incerca ascultarea si supunerea; Cel ce, de asemenea, ai ingaduit diavolului sa ispiteasca cu ingrozire si cu grele suferinte pe dreptul Iov, robul Tau, pentru ca si mai lamurit sa se vadeasca virtutile si credinta lui intru Tine; Cel ce ai dat ingaduinta satanei sa se apropie cu ispitire de Insusi Fiul Tau, spre a-L imbia si a-L momi cu poftele si desertaciunile acestei lumi, pentru ca, infrant si rusinat, acest duh blestemat sa auda din gura Mantuitorului lumii cuvintele: „Inapoia Mea, satano, caci scris este: Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui unuia sa-I slujesti!”; Cel ce tuturor dreptilor si sfintilor Tai le-ai dat vremi de ispitire si de grele indoieli, pentru ca, prin ele lamurindu-se, sa iasa si sa ramana si mai intariti in credinta, in nadejdea, in dragostea si in supunerea cea catre Tine; Insuti, Atot-puternice si Preabunule Stapane, ajuta-mi si mie in aceasta clipa grea, cand duhul satanei imi tulbura mintea cu indoieli si cu imboldiri, si cand viclene amagiri imi framanta inima si sufletul.
Arata-mi, Milostive, adevarul si calea Ta cea dreapta, pentru ca, biruind uneltirile de acum ale diavolului, sa ma pot bucura de cuvintele apostolului Tau Iacob, ce zice: „Fericit barbatul care rabda ispita, caci lamurit facandu-se, va lua cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce Il iubesc pe El”.
Daruieste-mi, Stapane, inima curata si credinta tare, pentru ca in aceste clipe sa pot canta dimpreuna cu proorocul Tau David: „Doamne, cat s-au inmultit cei ce ma necajesc! Multi zic sufletului meu: Nu este mantuire lui intru Dumnezeul lui! Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu esti, slava mea, si Cel ce inalti fruntea mea! Cu glasul meu catre Domnul am strigat si m-a auzit din muntele cel sfant al Lui! A Domnului este mantuirea si peste tot poporul Tau binecuvantarea Ta”.
Amin.

Surse: Doxologia.ro.

preluat de pe ortodoxia

tatal nostru psaltire psalm lavsaicon domnul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006053 (s)