News Flash:

Rromii din Transilvania ii cer lui Ponta sa plece din fruntea Guvernului

16 Iunie 2015
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Reprezentantii mai multor organizatii ale romilor din Transilvania i-au transmis, marti, un mesaj premierului Victor Ponta, cu prilejul Zilei limbii romani, cerandu-i acestuia sa demisioneze si sa plece acasa - "Ja chere!", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat al mai multor organizatii ale romilor din Transilvania transmis, marti, Guvernul Ponta a elaborat o strategie de imbunatatire a situatiei romilor, care insa nu are niciun efect benefic asupra membrilor etniei.
"In 16 iunie, in fiecare an, se sarbatoreste Ziua limbii romani care face parte din calendarul UNESCO. Cu prilejul acestei sarbatori mai multe organizatii rome, in urma scenelor politice ce se desfasoara in perioada actuala, referitor la demisia premierului, ii transmit un mesaj prim-ministrului Victor Ponta: «Ja chere!», ceea ce tradus inseamna «Du-te acasa!». Guvernul actual a elaborat o strategie de imbunatatire a situatiei romilor, care nu are niciun efect benefic asupra romilor, dar aceasta se datoreaza si persoanelor care lucreaza in diferite functii in Guvernul Ponta, cum ar fi cele de consilieri, si nu fac nimic. In acest caz se afla si Agentia pentru Romi, care este subordonata Guvernului", se arata in documentul citat.
Presedintele Fundatiei Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu, a subliniat in comunicat ca guvernele anterioare si cel actual nu au avut un interes deosebit pentru integrarea romilor in societate, "fapt pentru care au avut de suferit atat comunitatea romilor, cat si Romania pe plan international".
Mesajul este semnat de reprezentantii organizatiilor Gipsy Media, Fundatia Roma Umanitate, Centrul crestin al romilor din Transilvania, Organizatia etnica a romilor din Transilvania, Asociatia romilor din Ardeal.

guvernul ponta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004607 (s)