News Flash:

Rompan: Reducerea TVA la paine de la 24% la 9% a avut ca efect scaderea evaziunii cu 20% intr-un an

17 Septembrie 2014
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
Reducerea TVA la paine, produse de morarit si panificatie, de la 24% la 9%, aplicata de la 1 septembrie anul trecut, a generat o scadere a evaziunii fiscale cu 20%, in timp ce productia fiscalizata de faina si paine a crescut cu 19%, respectiv cu 280.000 de tone.
Astfel, productia de faina fiscalizata a crescut cu 164.000 tone (19%) de la 1 septembrie 2013 fata de intervalul similar precedent, de la 606.000 tone la 726.000 tone, in timp ce productia fiscalizata de paine a urcat cu 120.000 tone (19%), de la 862.000 tone la 1,026 milioane tone, potrivit studiului "Efectele reducerii TVA la produsele de morarit si panificati de la 24% la 9%".
In studiul elaborat de patronatul din domeniul panificatiei Rompan se mai sustine si ca cei care au cumparat produse de panificatie au facut economii de 200 milioane lei pe segmentul de faina si de 400 milioane lei la cumpararea de paine, in total echivalentul a 136 milioane euro. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006882 (s)