News Flash:

Romania se mentine pe cod albastru - precaut de alerta terorista

22 Martie 2016
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
politie franta
Autoritatile romane mentin nivelul de alerta terorista cod albastru - precaut - ceea ce inseamna ca informatiile disponibile si evenimentele recente indica un risc scazut de producere a unui atac terorist, potrivit site-ului Serviciului Roman de Informatii.
Incepand cu anul 2004, Romania dispune de un Sistem National de Alerta Terorista (SNAT) in scopul sprijinirii procesului de planificare activitatilor antiteroriste la nivel national, precum si al informarii populatiei in legatura cu nivelul amenintarii teroriste.
De la instituirea SNAT si pana in prezent, in Romania, nivelul de alerta terorista a fost PRECAUT (ALBASTRU), cu exceptia unei perioade scurte – prilejuita de desfasurarea la Bucuresti (2008) a Summit-ului NATO - cand s-a decis ridicarea nivelului la GALBEN-MODERAT.
In cadrul SNAT, starile de amenintare sunt identificate prin cinci niveluri de alerta terorista, evidentiate distinct pe baza de culori.
Verde - scazut - informatiile disponibile si evenimentele recente indica faptul ca un atac terorist este foarte putin probabil.
Codul albastru - precaut - informatiile disponibile si evenimentele recente indica un risc scazut de producere a unui atac terorist.
Codul galben - moderat - informatiile disponibile si evenimentele recente indica faptul ca exista risc terorist general, fiind posibil un atac terorist.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006303 (s)