News Flash:

Robu nu are solutii pentru trotuarele inguste din Timisoara

12 Noiembrie 2018
1692 Vizualizari | 0 Comentarii

Trotuare inguste, pe care au mai fost construiti si stalpi de iluminat public, mame cu carucioare nevoite sa circule printre masini, deoarece nu au cum trece, asa arata unele strazi din Timisoara, in 2018, chiar daca au fost proaspat reabilitate. Primarul Nicolae Robu sustine ca este neputincios si da vina pe greaua mostenire.

In urma cu doua zile va prezentam situatia unor strazi din Timisoara, unde chiar daca trotuarele au fost reabilitate, acestea sunt atat de inguste incat pietonii abia le pot folosi. Mai grav, insa, proasta proiectare si faptul ca uneori in mijlocul lor troneaza si stalpi de iluminat public, obliga mamele cu carucioare sa circule pe carosabil, chiar cu riscul unor accidente grave.

L-am intrebat pe primarul Nicolae Robu de ce nu se gasesc solutii pentru pietoni inca din faza de proiectare atunci cand se reabiliteaza aceste strazi si daca iluminatul public nu s-ar putea instala pe garduri sau pe fatadele blocurilor, in locul acestor stalpi, avand in vedere ca, pana la urma, este vorba doar de un cablu si un bec. Edilul-sef ne-a raspuns ca asa este situatia de zeci de ani si el nu are ce sa faca.

„Nu au ce sa faca, daca s-a facut prost cand s-a facut strada, ce pot sa faca. N-ai ce sa faci, n-ai de ales. Nu poti sa intri pe proprietate, pentru ca in jurul unui stalp, pentru fundatie, e nevoie de vreo doi metri (…) Asta este mostenirea. Nu stiu, trebuie studiat, habar nu am”, a raspuns Robu.

In aceste conditii, se pare ca vor trebui sa mai treaca multi ani pana cand in Timisoara va ajunge tehnologia iluminatului public fara stalpi imensi de beton si pana cand autoritatile vor realiza ca pe trotuarele inguste de un metru nu sunt trotuare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007017 (s)