News Flash:

Riscurile implantului dentar

16 Aprilie 2018
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
implant

Implanturile dentare va ofera functionalitatea si estetica unui dinte natural fiind cea mai avansata tehnologie de inlocuire a dintilor lipsa.

Cu o rata de succes de 95%, implantul este o solutie permanenta daca respectati vizitele regulate la medicul dentist. insa, ca orice alta interventie medicala prezinta complicatii si riscuri care pot sa apara dupa terminarea tratamentului, pe care ar trebui sa le cunoasteti.

1. „Paralizie partiala”- leziunea nervilor

Daca implantul este inserat langa sau chiar in nervi, pacientul poate suferi o desensibilizare a unei parti a gurii (amortirea locala permanenta). Unele cazuri raman netratabile, efectele fiind permanente.

2. Infectiile aparute in locul in care a fost realizat implantul

Aparitia infectiilor in zona gingivala si a testurilor moi reprezinta unul dintre factorii de risc in cazul unui implant dentar efectuat gresit. Severitatea si extinderea infectiei pot duce la esecul interventiei. Pentru a preveni acest efect secundar este necesara o buna igiena bucala si urmarea intocmai a instructiunilor post-operatorii.

3. Pierderea implantului dentar

Mobilitatea implantului (atunci cand se misca) este rezultatul inserarii necorespunzatoare sau lipsa acceptarii de catre organism a acestuia. Daca este cazul, inlocuirea implantului dentar ar trebui sa fie facuta cat mai curand posibil. Locul unde a fost inserat implantul suporta un retratament. Retratamentul presupune costuri de aproximativ 2.500 euro/implant.

4. Esecul fuziunii dintre implant si osul pe care este efectuat

Unul dintre cele mai mari riscuri la care se expune un pacient cu implant dentar este esecul fuziunii dintre implant si osul pe care este pus acesta. Osteointegrarea, procesul in care se reuseste conexiunea dintre maxilar si radacina din titaniu, este vitala pentru succesul implantului.

5. Aparitia de leziuni la nivelul nervilor si a tesuturilor moi

Desi cu o incidenta foarte mica, in unele situatii, in momentul efectuarii implantului se pot produce inflamatii temporare sau leziuni la nivelul nervilor si a tesuturilor moi. Daca dupa cateva zile aceasta nu trece, trebuie urgent consultat medicul dentist implantolog. in cel mai rau caz, implantul este scos, fiind necesare interventii de adjuvare care pot dura cateva luni.

6. Afectarea sinusurilor

Operatia de inserare poate afecta, de asemenea, sinusurile atunci cand lungimea implantului inserat este prea mare. Uneori, implantul se retrage, recuperarea dureaza cateva luni, iar apoi medicul dentist decide daca se mai poate reinsera un nou implant.

7. Ruperea sau fracturarea implantului dentar

Sunt cazuri in care, din cauza materialelor neadecvate sau a medicului dentist implantolog, implantul dentar sa se rupa sau sa se fractureze. in aceasta situatie, pacientul se poate folosi de garantia lucrarii pentru a solicita retratamentul implantului. Diagnosticarea tipului de factor declansator al acestei situatii neplacute, este esentiala. Metoda prin intermediul careia este inlaturat implantul este absolut cruciala pentru felul in care acesta va fi inlocuit cu alt implant dentar. De aceea, este foarte important ca aceste proceduri sa fie realizate cu tehnologii de ultima ora in domeniu. De asemenea, in cazul unor fracturi la nivelul maxilarului sau a pierderii din volumul osului, interventia va necesita o grefare prealabila.


implanturile dentare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005687 (s)