News Flash:

RIO 2016: Atletul Marian Oprea s-a facut de ras. A ratat toate sariturile

16 August 2016
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
oprea
Atletul Marian Oprea a declarat, luni, dupa ce a ratat, prin calcarea pragului, toate cele trei sarituri in calificari la triplusalt, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ca nu ar fi facut deplasarea daca i-ar fi trecut ”prin cap” ca nu ar face fata.
Marian Oprea a ratat calificarea in finala probei de triplusalt la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce a ratat toate cele trei incercari prin calcarea pragului. Oprea (34 de ani) a ratat pragul la prima saritura in grupa A, iar urmatoarele doua au avut acelasi ”verdict”, astfel ca nu a punctat nicio saritura in calificari.
”Nimic nu a mers. Ar fi mai multi factori. Daca ar fi sa simplific, nu a fost cea mai buna zi din viata mea pentru o competitie. Antrenamentele sunt un lucru, concursul e altceva. Unele lucruri au mers, si au mers foarte bine, altele mai putin bine. Unele sunt destul de proaste in ultimul timp. In general, lucrurile au stat OK. Dar nu in orice moment. Sunt dezamagit. Nu as fi facut deplasarea la competitia aceasta daca mi-ar fi trecut prin cap ca nu as face fata. Din pacate, se pare ca m-am inselat. Ceea ce trebuia sa fie cea mai importanta competitie de anul acesta si, probabil, din cariera mea, pentru ca, probabil, e spre sfarsit, s-a dovedit a fi cea mai proasta competitie”, a declarat Marian Oprea dupa ratarea calificarii, citat de site-ul oficial al CS Dinamo Bucuresti.
Marian Oprea a mai spus ca, desi a ratat prima saritura, ”chiar si a doua”, nu a fost demoralizant, cu atat mai mult cu cat rezultatul pe care trebuia sa-l sara pentru finala nu era unul ”extraordinar de tare”.
”Am avut suficient de multe concursuri incat sa mi se intample toate variantele posibile, de reusite si nereusite in ceea ce priveste un concurs de calificare. Faptul ca am ratat o saritura sau chiar si a doua, in niciun caz nu e demoralizant. Cu atat mai mult cu cat rezultatul pe care trebuia sa-l sar pentru a ma califica in finala nu era unul extraordinar de tare. S-a intrat cu rezultatele medii, dar eu in momentul de fata nu am fost capabil sa ating acest rezultat. Sa cautam mai multe explicatii ar fi in zadar” a mai spus atletul.
In cariera, Marian Oprea a mai participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, in 2004, cand a obtinut medalia de argint (17,55 metri) si in 2008, cand s-a clasat pe locul 5 (17,22 metri).
Marian Oprea a fost al optulea sportiv tricolor care a ratat calificarea intr-o faza superioara la JO de la Rio de cand a inceput competitia atletica.

marian oprea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005614 (s)