News Flash:

RETINEREA lui Bogdan Olteanu. DNA: A primit un milion de euro printr-un intermediar, la sediul unui partid politic

29 Iulie 2016
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
bogdan olteanu2
Procurorii DNA au anuntat oficial retinerea viceguvernatorului BNR si fost presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, acesta fiind acuzat ca a primit un milion de euro pentru efectuarea de demersuri pe langa membrii Guvernului pentru numirea guvernatorului Deltei Dunarii.
Bogdan Olteanu a fost retinut joi noaptea, dupa mai multe ore de audieri, fiind acuzat de trafic de influenta, urmand sa fie prezentat instantei supreme cu propunerea de arestare preventiva.
"In perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii. Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectiva a fost numita la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii", explica procurorii anticoruptie intr-un comunicat de presa.
In dosar sunt cercetate si alte persoane, anunta DNA. Potrivit unor surse, suma totala pe care ar fi primit-o fost presedinte al Camerei Deputatilor ar fi fost de doua milioane de euro, jumatate din bani fiind destinati unui alt politician.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca atat Sorin Ovidiu Vintu cat si intermediarul au recunoscut ca s-au dat sumele de bani. Aceleasi surse sustin ca la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut ca i-ar fi cerut sprijin lui Vintu si ca s-au intanit, discutand despre numirea in functia de guvernator al Deltei dar nu a recunoscut ca ar fi primit bani.
Surse judiciare sustin ca exista mai multi martori care pot confirma faptul ca Vintu i-a dat bani lui Bogdan Olteanu, acestia fiind deja audiati.
Joi, Sorin Ovidiu Vintu a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a i se prezenta noile acuzatii de coruptie, acesta fiind suspectat de cumparare de influenta, a precizat avocatul sau dupa audieri.
De la punerea sub invinuire a lui Sorin Ovidiu Vintu, in spatiul public au aparut informatii referitoare la faptul ca in dosar ar aparea si numele lui Bogdan Olteanu si Calin Popescu Tariceanu.
In replica, Calin Popescu Tariceanu a declarat: "Nu comentez zvonuri. Presupunand ca intr-adevar numele meu e mentionat intr-un fel sau altul in denuntul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, astept ca, o data cu apropierea alegerilor, mai multi arestati, condamnati, anchetati, suspecti, inculpati etc sa faca denunturi impotriva mea, pentru a obtine promisiunea procurorilor DNA ca vor avea parte de un tratament mai indulgent in fata Legii si vor ramane cu banii furati, eventual".

procurorii dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1363 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007833 (s)