Daca sunteti adeptele unui stil de viata sanatos care pun accent pe o nutritie BIO, echilibrata si lipsita de excese alimentare, probabil ca veti dori sa evitati o parte din preparatele traditionale servite la masa de sarbatori.
Iata doua alternative delicioase pe care le puteti pregati de sarbatori, utilizand exclusiv alimente BIO.
Salata de creveti cu mango
Ingrediente:
2 fructe de mango
1 avocado
15-20 creveti decorticati
½ praz
2 catei de usturoi
ulei de masline
chilli
lime
miere
Mod de preparare:
Pentru dressing: mixati uleiul de masline, cu 2 linguri de zeama de limeta, 1 catel de usturoi, chilli si 1 lingura miere.
Separat, se trag la tigaie în unt crevetii, iar mango, avocado si prazul se vor taia cubulete.
Amestecati toate ingredientele astfel încat aromele sa se întrepatrunda.
Lasati la rece cel putin 1 ora înainte de servire.
Pastrav la cuptor cu fenicul si rosii
Ingrediente:
Pastrav
Fenicul
Patrunjel
Rosii cherry
Ulei masline
Lamaie
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 200 grade C. Ungeti pastravul cu putin ulei de masline si condimentati cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara.
Amestecati feniculul, patrunjelul cu ulei de masline, lamaie si un praf de sare. Cu o parte din compozitie umpleti pastravul, iar cealalta parte puneti-o în tava, peste care asezati pestele înainte de a-l introduce la cuptor. Presarati cateva rosii cherry si felii de lamaie.
Retete puse la dispozitie de BIOCORNER (sursa: unica.ro)
Comentarii (0)