News Flash:

Retete naturale pentru un ten ingrijit, frumos si sanatos

6 Mai 2015
1407 Vizualizari | 1 Comentarii
tenul

Uleiul de ricin este si el cunoscut pentru capacitatea sa de a trata ridurile din jurul ochilor. In fiecare seara, inainte de culcare, aplica 3-4 picaturi pe zonele afectate si maseaza usor pentru a patrunde mai bine in piele. Tratamentul se foloseste pana cand ai obtinut rezultatele dorite, dupa care se foloseste de maximum doua ori pe saptamana pentru intretinere.

Avocado regenereaza epiderma

Avocado este unul dintre cele mai importante fructe anti-imbatranire, deoarece contine numeroase proteine si uleiuri naturale care au rolul de a elasticiza pielea. De asemenea, avocado contine vitaminele A si B necesare pentru o piele tanara si sanatoasa.

Pentru estomparea ridurilor, revigorarea si regenerarea epidermei ai nevoie de miezul unei jumatati de avocada care se piseaza pana se formeaza o pasta. Se adauga un galbenus de ou si 10 picaturi de suc proaspat de la o lamaie, se amesteca si se aplica pe fata. Dupa 20 de minute clateste-ti fata cu apa din abundenta.

Ghimbirul estomeapa ridurile

Pe langa faptul ca este un bun remediu pentru colicile abdominale, circulatie periferica defectuoasa, febra, tuse, boli reumatice, dureri de gat, micoze cutanate, ghimbirul ajuta la vindecarea ridurilor.

Cataplasma este usor de preparat, ai nevoie doar de o lingurita cu ghimbir peste care adaugi o picatura de miere. Compozitia se amesteca pana cand se formeaza o pasta, dupa care se aplica pe zonele afectate, timp de 30 de minute, in fiecare seara. Dupa estomparea ridurilor se recomanda folosirea acestui remediu la 2-3 zile pentru a-ti mentine pielea catifelata.

Uleiul de masline hidrateaza tenul

Uleiul de masline contine antioxidanti si substante nutritive benefice pentru piele, precum vitamina E care protejeaza tenul de radiatiile ultraviolete si trateaza ridurile. In componenta uleiului de masline se regaseste, in proportie de 80%, acid oleic care patrunde in straturile pielii odata cu vitamina E. Astfel, procesul de imbatranire al celulelor este incetinit, atat din interior, cat si din exterior.

Dimineata si seara se aplica 3-4 picaturi de ulei pe pielea din jurul ochilor si se maseaza usor pentru a hidrata tenul in profunzime. Folosirea locala a uleiului nu este singura cale prin care poti sa combati ridurile. O dieta bogata in salate si legume la care adaugi putin ulei de masline protejeaza tenul de ridurile care apar indeosebi in zonele expuse la soare, mentinandu-l stralucitor, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul Colegiului American de Nutritie.

Si uleiul de avocado este recomandat pentru ingrijirea zilnica a pielii, in special a celei deshidratate. Poate fi folosit atat in stare concentrata, cat si in combinatie cu uleiurile vegetale in proportie 1 la 1. Pe zonele afectate se aplica servetele imbibate cu ulei care se tin maximum 30 de minute, de doua ori pe zi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006058 (s)